Inte konstigt att folk går till jobbet även om det är lite dåliga


Under senaste tiden har uttryck i stil med ”att vara hemma när man är sjuk är självklart” blivit vanligare och vanligare. En ganska naturlig konsekvens av den rådande situationen kan tyckas. Och själva innebörden av konstaterandet kan också tyckas självklart.

Men det är en svår utveckling att vända, och med utveckling menar jag då den formliga, och i vissa fall bokstavliga, jakten på sjukskrivna som vi sett de senaste 20–30 åren. Ja, det gick så långt att på 90-talet så var alla som sjukskrivna bluffare och kverulanter när sjukskrivningstalen diskuterades politiskt. Ett förtydligande med 90-talet menar jag 1990 inte 1890. Vi fick ner sjuktalen på gott och ont (mest ont, enligt mitt tyckande).

Så inte är det helt förvånande att någon går till arbetet med lindriga förkylningssymptom.

Pappersarbetarearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar