Färjestads Johan Pennerborn får kritik av experterna


SHL-året går mot sitt slut. Under onsdagens omgång passade Cmore på att titta i spåkulan för 2021. På Lasse Granqvists fråga om vilken tränare som kan komma att hänga löst blev svaret föll experternas svar på Färjestads Johan Pennerborn.

– Målet var att ta SM-guld, och nu har det gått några år, säger Petter Rönnqvist.

– Är han för snäll, trevlig, social, duktig?, säger Wikegård.

– Kraven är så oerhört höga i en klubb som Färjestad. Det har börjat sett bättre ut men det har inte sett tillräckligt bra ut. Han kommer få säsongen ut, men sen ställer jag frågan om han är kvar hela 2021, säger Petter Rönnqvist.

Matchen då? Brynäs har en väg att vandra för att lämna sin bottenplacering i SHL-tabellen. Nu har krislaget två raka segrar.

I mitten på den första perioden la debuterade Chad Billins ner en puck längs sargen in i offensiv zon som Anton Rödin snappade upp. Sedan stod Brynäskapteten för resen. 

Rödin lurade bort sin back med en stoppfint, vände upp framför mål och trycke in 1-0 till gästerna.

Färjestad föll hemma mot Brynäs

Den första perioden skulle annars handla om Samuel Ersson.

Inom loppet av en minut stod Brynäsmålvakten för flera makalösa räddningar när han liggandes på isen stoppade en rad avslut med både benskydd och handske. 

Men mot Färjestads glödheta kedja fick han tillslut ge sig.

I den andra perioden kvitterade hemmalaget efter att Daniel Viksten vunnit pucken i sarghörnet. Den serverades han på silverfat till Jacob Peterson framför mål som inte gjorde något misstag. 

Hemmalaget tog över allt mer. Men periodens sista ord fick Brynäs.

Med 40 sekunder kvar stal Linus Ölund pucken från Adam Ginning, blåste förbi försvararen och rundade Henrik Haukeland i Färjestadsmålet. 

Matchen skulle till slut komma att gå till förlängning. Då var Ölund framme på nytt. 34 sekunder in avgjorde forwarden och gav Brynäs känning på lagen ovanför i tabellen. expressen

Related posts

lämna en kommentar