MUF beskyller Hallengren för Moderaternas politik


REPLIK. Det måste förstås tära på Moderaterna att de inte har haft mer begåvade förslag under pandemin än att avskaffa flygskatten för att öka flygandet. Med hjälp av coronakommissionens delrapport försöker de nu sprida en bild av att de haft rätt hela tiden. 

Men Moderaternas kritik ekar tomt. De har själva slutit upp bakom Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är regionerna som har det yttersta ansvaret för smittskyddet och det är moderater som styr en majoritet av dem. Ulf Kristersson talar ogärna om de moderatstyrda regionerna som helt sjabblade bort testningen och smittspårningen.

Bristerna i vården ingen överraskning

Bristerna inom vården och omsorgen kan inte komma som en chock för Matilda Ekeblad. Det är hennes parti som gått längst fram i privatiseringen av vård och omsorg, vilket så klart omöjliggör en effektiv krisstyrning. 

Socialminister Lena Hallengren (S).

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

När Ulf Kristersson satt i regering var han med och öppnade upp för missbruk av timanställningar genom att försvaga Las. Han prioriterade skattesänkningar för hundratals miljarder framför investeringar i äldreomsorgen. Senast 2018 gjorde han gemensam sak i riksdagen med Ebba Busch och Jimmie Åkesson och sänkte skatterna med ytterligare 20 miljarder. Konsekvenserna av denna cyniska politik är både lägre löner och sämre villkor för de anställda inom välfärden. 

Lite självrannsakan vore hälsosamt. 


Av Philip Botström

Förbundsordförande SSU

LÄS MER: Misslyckandet är totalt – avgå, Lena Hallengrenexpressen

Related posts

lämna en kommentar