Malmö: Redhawks föll mot Brynäs på bortais


För 23 dagar sedan gick Brynäs på en ofrivilligt tidig julledighet efter en coronasmitta i truppen. Kanske gjorde det gott för bottenlaget. I mötet mot Malmö var hemmalaget klart piggast och innan första perioden var över hade man gått upp i en 2-0-ledning.

Men bortalaget skulle komma tillbaka, och det med ett något märklig mål. Pucken letade sig in i bakom Viktor Andrén via skridskon på Adam Pettersson.

– Vi kontrollerar och totaläger matchen under 60 minuter tycker jag. Vi spelar lugnt och tryggt i försvaret och vet om att vi är vassa framåt, säger lagkapten Anton Rödin.

Anton Rödin var en av de coronasmittade

För Anton Rödin blev uppehållet direkt nödvändigt. Han var nämligen en av de spelarna som var smittade under den första smittan som huserade i Brynäslaget i början av december.

– Ja, jag var i första vändan. Men jag fick vara hemma och kurera mig. Man mådde inte super, det kan jag inte säga.

Är du fräsch nu då?

– Skapligt ändå. jag var framför allt så otroligt spelsugen, även om det är klart att det vart rostigt.

Hur ser du på fortsättningen?

– Det är som det är. Nu har vi sagt att vi tar ett avstamp härifrån och har bestämt oss för att nu räcker det. Jag tycker vi visar det bra i dag och våra backar gör ett väldigt bra jobb.

Trots att Brynäs ägde första halvan av matchen, så blev det ändå jämt nästan hela vägen in.

– ”Ogge” är grym i målet, han håller kvar Malmö i matchen efter två perioder, säger Brynästränaren Peter Andersson.

Trots närkontakt var Malmös tränare Joakim Fagervall allt annat än nöjd med lagets insats.

– Brynäs vinner helt rättvist, det hade kunnat stå 5-0 efter första. Spelet är för dåligt för att vinna en hockeymatch, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.expressen

Related posts

lämna en kommentar