Marte Olsbu Röiseland prisad som världens bästa idrottare


Hon leder just nu den totala världscupen i skidskytte före Hanna Öberg och norskan Marte Olsbu Röiseland har haft en strålande inledning på säsongen. 

Men den 30-åriga skidskytten hade också ett fantastiskt VM i februari. Marte Olsbu Röiseland tog hem hela fem guld och två brons under mästerskapet i italienska Antholz. 

Olsbu Röiseland tillhör en av skidskyttevärldens absolut bästa åkare, men nu uppmärksammas hon bredare än så. 

Av den väl ansedda franska sporttidningen L’Équipe har Marte Olsbu Röiseland utsetts till världens bästa kvinnliga idrottare 2020, och det inkluderat alla idrotter. 

– Det är helt galet. Jag förstod det inte riktigt först. Och jag hade nog inte trott på det om det inte varit att Siegfried Mazet (tränare i det norska skidskyttelandslaget) som berättat det. Han är ju fransman, säger Marte Olsbu Röiseland till NRK. 

”Nästan overkligt”

Den norska skidskyttestjärnan är rörd av att ha tilldelats det prestigefyllda priset. 

– Det betyder jättemycket för mig och det är absolut det största priset som jag har fått. Tidigare har jag bara fått några mindre norska utmärkelser. Det känns nästan overkligt att få ett sådant här stort pris, säger Olsbu Röiseland.

Tennisspelare Naomi Osaka från Japan är tvåa på  L’Équipes lista, italienska utförsåkaren Federica Brignone trea.

Till 2020 års bästa manliga idrottare har den franska tidningen utsett formel 1-föraren Lewis Hamilton före den spanske tennisspelare Rafael Nadal och basketstjärnan LeBron James, USA.

Världscupen i skidskytte har just nu juluppehåll och drar i gång igen den 8 januari i tyska Oberhof. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar