Oroliga för sjösjuka? Håll er på land i dag


Det är så fint. Att årets bästa stryktipsomgång kommer årets sista helg. Och när annandagen infaller på en lördag så kanske det, på förhand, är en av årets svåraste rader att lösa.

Just denna lördag är Stryktipset som Deadliest Catch. Ni vet, Dödlig fångst på Discovery. De galna krabbfiskarna som ger sig ut på Berings hav i decemberstormar. Känner mig som Sig Hansen. Resten av er som lämnar in system i dag är de där skrattande dårarna ute på däck som mår bättre ju mer det blåser och ju kallare det är.

Vi ska ut och tömma 13 tinor i årets tuffaste väder. Kommer de vara tomma eller blir vi rikligt belönade? Ni som är oroliga för sjösjuka eller spänning bör stanna på land i dag. Spar era insatser till en lugnare helg…

Låt oss först gå igenom förutsättningarna:

Svenska Spel har dopat till en jackpot, 25 miljoner. Bra så. Viktigt att notera. Det här sipprar ju inte genom vinstplanen utan läggs enbart i 13-rättspotten. Så allt fokus på det. Idag lägger man inte ut sina burar där alla andra har sina.

Möjligt att jag tar för stor hänsyn till chansvärdering och streckfördelning. Det är nog svårt som det är att få alla rätt. Strunt samma överstreckade favoriter. Köper det resonemanget. För mig är dock stryktipset ett högvinstspel. En lördag som denna tar jag bort rader som i teorin ger under 150 000 kronor för 13 rätt på de reducerade systemen som lämnas in. Det ska vara premiumfångst i burarna!

Idag blir Manchester City streckade på runt 90%. Inget att säga om det, är en sund spik. Men ska man vara en av de 25 som får utdelning på en miljon eller en av de fem som får fem miljoner går det inte spika City och tre andra hårt betrodda. Då får det vara mer spännande idéer man kombar den stenklara med. Alternativet är ju att inte spika i match 2. Fiska där ingen tidigare varit…

Idag tillkommer det massa extra pengar. Tänk er tristessen med släkten efter 48 timmar. Hänger på hemvändargäng som ska göra system i hemmasoffan istället för vara på krogen i år. Massa dåliga Tillsammanssystem som lämnas in bara för att finnas tillgängliga hos ombud till engångstippare. Använd systematiskt sjökort för att hitta de tinor ni la ut innan 15.59. Låt de andra köra vilse.

ANNONS: Här kan du köpa en andel i proffsets supersystem 

Kan bli en episk avslutning för de som är kvar till kvällspasset. Först Londonderbyt Arsenal – Chelsea klockan 18.30. Sedan finalen med monsterfavoriten Manchester City och vattendelaren Sheffield United – Everton. Den sistnämnde avgör vem eller vilka som blir årets fiskare. Alla proffssystem kommer ha 1X i match 5. Småbåtarna guppar omkring med Everton som spik. The Perfect Storm…

Här får ni mina referenspunkter för dagens kupong. ”Don’t break my line!”, som kapten Sig Hansen på Northwestern skulle ha sagt…

VECKANS SPIK

Match 3: Aston Villa – Crystal Palace 1 

Väldigt lätt skriva Match 2 Manchester City – Newcastle här. Hemmalaget är jättefavorit, men inte överstreckade. Vi vet att det skiljer två klasser på dessa lag och när Newcastle också har eftereffekter av corona och en skräpig ligacupmatch med sig i bagaget är det väl bara att spika ettan. Dock väljer jag i stället Match 3 Aston Villa – Crystal P. Är väl kombinationen överraskande bra spel och lågpresterande motståndarlag som gör att Villa parkerar på en nionde plats i PL. Hemmalaget har redan justerats ner oddsmässigt och när det nu ser ut som det kommer mer pengar på AV så får vi förutsätta att Palatset inte kommit tillrätta med sina skadebekymmer. Marginell överstreckning på hemmalaget, men Villa spik 1!

VECKANS CHANSSPIK

Match 9: Derby – Preston 1

Jag får pudla efter dömt ut beslutet att ge Rooney huvudansvaret. Tror han är uppe i sju förlustfria matcher nu. Behöver dock lite fler trepoängare för komma ur bottenträsket. Bra läge i dag. Bortalaget blandar och ger som vanligt. Alltid starka på bortaplan, men nu har ”Prästen” fyra bortatorsk på senaste fem försöken. Ett rejält oddsdropp på hemmalaget under förmiddagen ger extra glidvalla för att spika Derby till 49%.

VECKANS CHANSGARDERING

Match 5: Sheffield Utd – Everton 1X

Måste vara tabelläget för lagen som gör vi fått så skev streckfördelning. Everton såg slitna ut i ligacupförlusten mot Man Utd innan jul och när man också har skadebekymmer tror jag bortalaget inte är att förlita sig på. Första vinsten står på tur för hemmalaget. Om inte så ska man i alla fall ha med sig minst en pinne. Streckfördelningen säger 67% på Evertonseger, oddsen visar krona eller klave (50%). Då väljer jag 1X!

TÄNK PÅ ATT…

Match 4: Fulham – Southampton

En rejäl oddsuppgång på bortalaget under lördag förmiddag skvallrar om att nyckelspelaren Ings inte kommer starta? Även försvarsproblem? Southampton rejält överstreckade.

Match 11: Reading – Luton

Hemmalaget upp 25 hundradelar på oddset. Skvallrar om fortsatta problem för Reading? Tredje raka utan vinst i dag? Luton är väl inte snyggaste killen i gänget, men man fortsätter göra det surt för vissa motståndare. Tar poäng på bortaplan i hälften av sina matcher. Spika Reading till 60% när oddsen säger 40? Aldrig i livet…

Match 8: Barnsley – Huddersfield

Inte två pålitliga lag precis. Gillar Barnsley i grunden och gjorde ett ryck med tre raka vinster. Förlust senast mot Swansea. Läge för ytterligare negativ reaktion. ”Huddarna” är oftast antingen eller och har nu ändå tagit 10 av 15 möjliga poäng på sista fem matcherna. Strecken på X2 och Barnsley 56% gör att alla tecken måste med.

Match 1: Arsenal – Chelsea

Arsenal iskalla för dagen och Chelsea gått bra. Dock har det blå laget gått upp en del i odds och också blivit klart överstreckade. Har man råd ska flera tecken med!

ANNONS: Här kan du köpa en andel i proffsets supersystem expressen

Related posts

lämna en kommentar