Kraftig villabrand och flera inbrott – så var dagarna kring jul


Det har varit en förhållandevis lugn julhelg för polisen. 25 december brukar normalt sett innebära alkoholintag på krogar.

– Mellan 06 igår morse och 06 idag omhändertogs sju stycken enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer, det är en låg siffra, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

En gissning kan vara att krogarna, i och med pandemin, inte får servera alkohol efter klockan 20.

– Det verkar ha varit ganska lugnt i hela länet. Folk verkar ha tagit det lugnt, säger Tobias Ahlén.

Tidningen har sammanfattat julhelgens blåljus nedan.

JULAFTON

Natten mot julafton fick en frisersalong i centrala Gävle ett oönskat besök. När en polispatrull anlände till platsen kunde man konstatera att någon tagit sig in i salongen. Ingenting verkade dock vara stulet. En anmälan om stöldförsök genom inbrott upprättades.

JULDAGEN

Under natten mot juldagen kom ett annat larm om inbrott. Denna gången var det en förskola i Sandviken som fick påhälsning vid 00.30-tiden.

– Både vi och väktare tog oss snabbt till platsen efter att inbrottslarmet på förskolan gick. Väl på plats visade det sig vara datorer som är tillgripna, säger Andrew Tomkinson, vakthavande befäl hos polisen.

I nuläget finns ingen misstänkt.

– Det är oklart hur personen eller personerna tagit sig in i lokalen. Det här får gå utredningsvägen, säger Andrew Tomkinson.

_________________________

Vid 15-tiden på eftermiddagen inträffade en trafikolycka på E4, strax söder om Dragon Gate. Två personbilar ska ha varit inblandade i olyckan, som inträffade i södergående riktning i höjd med Mehedeby. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Det verkar inte ha varit så allvarligt, säger Tobias Ahlén.

En brandman blev påkörd under räddningsarbetet. Brandmannen ska ha klarat sig utan allvarliga skador och kunde stå på egen hand.

Polisen inledde en förundersökning om vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och olovlig körning med anledning av påkörningen. En person togs till förhör efter olyckan.

_________________________

Vid 17.40 inkom ett larm om en villabrand mellan Åmot och Gruvberget, nära gränsen mellan Bollnäs och Ockelbo kommun. Villan var övertänd när räddningstjänsten anlände.

– Villan har legat ofantligt långt ut för oss, så det var tyvärr dåliga odds redan från början att kunna rädda den, säger Pär Palm vid räddningstjänsten.

Under kvällen var flera patruller från räddningstjänsten på platsen för att bekämpa branden. De kunde lämna adressen vid 23-tiden och överlämnade då arbetet till polisen.

Det var ägaren själv som larmade om branden. Ingen person kom till skada och det fanns inga intilliggande byggnader som riskerade att skadas. Brandorsaken är ännu oklar.

– Jag tror inte vi hunnit undersöka platsen, med tanke på värmen på platsen. Det kan ta flera dygn om man har otur, säger Tobias Ahlén.

Polisen har upprättat en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet.

ANNANDAG JUL

02.07, natten mot lördagen, inkom ett larm om en trafikolycka.

– Det ska vara någon form av mopedbil som kört in i ett träd. En person fördes till sjukhus med okända skador, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm.

Under natten arbetade polisen på platsen. De meddelade vid 04.30 att det rör sig om två personer som färdades i bilen.

– Föraren misstänker vi för rattfylleri, säger Thomas Bertze, befäl hos polisens regionledningscentral.

_________________________

Vid 04.32 larmades räddningstjänsten till väg 559, i höjd med Forsbacka. En lastbil fattade eld under färd. Det visade sig vara en lokal brand vid hjulen.

– Den lilla branden slocknade av sig själv under larmsamtalet. Räddningstjänsten kunde därför vända. Det ska ha kallats på en bärgare till platsen i stället, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm.

_________________________

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polis till en adress på Brynäs. Det ska handla om ett inbrott i ett hus, samtidigt som de boende befann sig i huset.

En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats. Det är ännu oklart vad som tillgripits.

– Vi kommer genomföra en teknisk undersökning av platsen, säger Tobias Ahlén.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar