Finland inledde starkt – vann mot Tyskland


Florida-draftade Anton Lundell prickade efter knappt fyra minuter in 1–0 för Finland och hans lagkamrater Aku Räty och Mikael Pyyhtiä såg sedan till att Juniorlejonen ledde med 3–0 mot Tyskland i inledningen av andra perioden.

Tyskland tvingades enligt Edmonton Star ställa upp utan nio ordinarie spelare och hade bara 14 utespelare till sitt förfogande. Trots det arbetade laget sig in i matchen, men kunde aldrig på allvar hota de finska favoriterna.

Trots det var de finska talangerna inte nöjda efter matchen.

– Tyskland fick ganska billiga mål. Det här var vår första match och vi har mycket att lära, men vi måste bli bättre i nästa match, säger Ville Heinola efter matchen enligt Yle. 

Han får medhåll av tränaren Antti Pennanen.

– Vi var kanske lite väl otåliga och slarviga med pucken, vilket gav dem flera chanser. Vi måste definitivt jobba på det, men alla här vet och förstår det, säger han.

Sverige spelar lördag kväll

Under tidig morgon, svensk tid, möttes Sveriges på papperet tuffaste motståndare i gruppspelet – Ryssland och USA.

Den matchen var inledningsvis desto jämnare, men när det ryska laget kom ut efter första periodvilan hade de hittat extra energi och trummade på. 1–1 blev 4–1 halvvägs in i perioden och efter det kunde laget i stort kontrollera skeendet på isen.

USA bytte ut målvakten Spencer Knight mot Dustin Wolf, som spikade igen kassen men två reduceringar framåt räckte inte – i slutminuten avgjorde Ryssland med ett mål i tom bur.

Hela turneringen inleddes med en målsnål uppgörelse då Slovakien på juldagen besegrade Schweiz med 1–0 efter ett sent avgörande.

Sverige inleder JVM med match mot Tjeckien klockan 20 på annandagskvällen.

LÄS MER: JVM 2021: Tv-tider, spelschema och guide för junior-VM i hockey
LÄS MER: Supernamnen i JVM – framtidens storstjärnorexpressen

Related posts

lämna en kommentar