Arsenal slog Chelsea – mitt i egna krisen


Efter en lovande inledning har Arsenal sjunkit som en sten genom Premier League-tabellen under hösten. Inför lördagens Londonderby återfanns krislaget på en 15:e plats med bara fyra poäng ner till nedflyttning. 

Då valde en pressad Mikel Arteta att ställa upp med en tidigare oprövad elva. Med en småskadad Pierre-Emerick Aubameyang på bänken fick 20-årige Emile Smith Rowe och 19-årige Gabriel Martinelli chansen bakom Alexandre Lacazette på topp – ett drag som gick hem.

Efter en böljade första halvtimme fick hemmalaget straff efter att Reece James dragit ned Kieran Tierney. Lacazette klev fram och placerade iskallt in ledningsmålet. Strax före paus kom nästa fullträff. 

På friskark fick den kritiserade Granit Xhaka på en drömträff och satte 2-0 bakom en chanslös Édouard Mendy i Chelseamålet.

Frank Lampard valde att göra dubbla byten i halvtid väcka ett blekt Chelsea. Men det hjälpte föga.

I inledningen på den andra halvleken kom 3-0. Bukayo Saka såg ut att sikta för ett inlägg, men i stället seglade bollen över Chelaseamålvakten och in i den bortre burgaveln.

Trots en komfortabel ledning skulle det bli spänning i matchens slutminuter. Tammy Abraham petade först in 1-3, och bara minuter senare fick Jorginho chansen från straffpunkten. Men Bernd Leno väntade ut italienaren och lyckades rädda. 

– Det var en mångbottnad seger för Arsenal, nödvändiga poäng sett till tabellsituationen, därtill extremt viktig seger för Arteta som varit rejält ifrågasatt, men även sett till vilka spelare det är som klev fram i kväll, säger Erik Niva i Viasatstudion. expressen

Related posts

lämna en kommentar