Juniorkronorna ska hålla liv i sviten mot Tjeckien


Sverige har inte förlorat en enda gruppspelsmatch i Junior-VM i ishockey sedan nyårsafton 2006 då man föll mot USA med 2–3 efter förlängning. Det betyder att juniorkronorna har hela 52 raka segrar i gruppstadiet.

En svit som årets trupp nu får chansen att hålla liv i.

– Den här sviten är ju häftig. Men det är inget som vi lägger någon vikt vid. Däremot går vi ju alltid in med målsättningen att vinna matchen, säger förbundskaptenen Joel Rönnmark.

Men juniorkronorna lägger främst fokus på årets turnering.

– Det här är inget vi går runt och tänker på. Men det är klart man vill vinna varje match, säger backen Tobias Björnfot, som är en av tre assisterande lagkaptener i år. Tillsammans med Victor Söderström och Albin Sundsvik ska han bistå lagkaptenen Philip Broberg.

Klockan 20 på annandagen är det dags för premiärmatchen i mästerskapet. Sverige möter Tjeckien i Westerner Park Centrium. Senast lagen möttes var i kvartsfinalen i förra årets JVM. Då blev det svensk seger med 5–0. Men mycket ser annorlunda ut i år. Uppladdningen har varit speciell, efter åtta dagars karantän fick laget börja träna på is i måndags. Men man kom snabbt i gång igen.

– Jag tycker att det har sett oförskämt bra ut för att ha suttit på hotellrum med begränsat utrymme att röra sig. Det känns bra på träningarna, säger förbundskapten Rönnmark.expressen

Related posts

lämna en kommentar