Jul- och nyårshelgen 2020 är början på slutet


När vi nu går in i de sista dagarna av 2020 blickar vi bakåt på ett mycket märkligt och tungt år. Ingen av oss hade för ett år sedan kunnat föreställa sig hur dagens situation skulle se ut. Individer och vårt samhälle har under detta år pressats till näst intill bristningsgränsen.

Även om läget just nu känns nattsvart så kommer jul- och nyårshelgen också med hopp i form av att vaccineringen mot covid-19 börjar. Det kommer att rädda liv, minska trycket på sjukvården och på sikt leda till att vi kan återgå till en normalare vardag. Vi kommer att få umgås igen, träffa våra nära och kära, företag kommer återigen blomstra och vi kan börja återhämtningen från corona-pandemin.  Vi har var och en gått igenom det tillsammans och vi kommer att komma ur det tillsammans.

Det finns många tack att rikta. Tack till vårdpersonalen som utfört heroiska insatser, tack till dig som stannat hemma när du är sjuk, tack till dig som hållit avstånd, tack till dig som hjälpt någon ur riskgrupp att handla, tack till dig som tagit en digital fika med någon som sitter isolerad.

Vi har en tung period kvar framför oss. Fler kommer att dö, vårdpersonalen kommer att pressas ytterligare och fler företag kommer att gå i konkurs. Många kommer att sitta isolerade ett tag till och vi kommer att sakna varandra en stund till. Nu är verkligen tiden för att hålla i och hålla ut för nu ser vi ljuset i tunneln. För varje individ som får vaccin kommer vi ett steg närmare ett slut på detta.

Jul- och nyårshelgen 2020 är början på slutet.  Vi hoppas att många också kan känna glädje över denna ljusglimt även om julen detta år är annorlunda för många. Med det önskar vi alla en god jul och ett gott nytt år.

Patrik Stenvard (M), regionråd i opposition

Alexander Hägg (M), regionråd i oppositionarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar