Dybbans guide till jackpotomgången 26 december


ANNONS: SPELA EXPERTENS 96-RADERSSYSTEM 

• • •

När årets största jackpot på 25 miljoner kliver in är det samtidigt helt rimligt att det kombineras med en av de svåraste rundorna. 

Förutom bank-spiken Manchester City innehåller kupongen inte en enda stor favorit. Det var längesen jag vid en första genomgång kliade mig så hårt i huvudet, men med tiden växer idéerna fram. 

Det man kan ta med sig är att nästan samtliga favoriter överstreckas. Mitt råd blir därför att hitta en spik du verkligen gillar, strunta i procenten och kör. 

Men. Då bör du också chansa bort någon, eller några, favoriter utan streckvärde för att inte göra en kupong som är med och tävlar om smågruset vid 13 rätt. 

Är det någon gång det ska chansas lite extra så är det när det vankas 25 miljoner i jackpot! 

■■ Min överstreckade favorit att hålla i handen är Nottingham i match 12. Sherifferna har efter en tung period fyra poäng på de två senaste matcherna och den röda tråden för vändningen ser ut att vara återkomsten av skyttekung Lewis Grabban

De senaste två säsongerna har 32-åringen stått för 36 mål för Nottingham i ligan. En spelare som på egen hand löst mängder av poäng för Forrest. Gjorde sina första minuter efter ett längre skadeuppehåll hemma mot Sheffield W där han gjorde mål direkt, trots bara 15 minuter på planen. Borta mot Millwall spelade Grabban från start och orkade 70 minuter. Nu lär han ha ännu fler minuter i benen. Totalt sett har Nottingham en mycket bättre trupp än tabellplaceringen och Chris Hughton på tränarbänken har rutin för att utnyttja den. 

Hemma mot ett Birmingham som släppt in sju mål de två senaste matcherna, har tre raka förluster, och åkte på en rejäl näsbränna mot Middlesbrough senast är det toppchans. Jag låter ettan stå ensam runt 50%. 


■■ Brentford slog ut Newcastle i Ligacupen i veckan, trots att elvan roterades där skyttekung Ivan Toney inledde på bänken bland annat. The Bees 14:e raka tävlingsmatch utan förlust var naturligtvis ett styrkebesked, men rotationen visade också att tränare Thomas Franck prioriterar ligaspelet högst. 

Här kommer han åter ställa upp med bästa möjliga lag. Efter en tafflig start på säsongen har Brentford nu bara tre poäng upp till andraplatsen och direktuppflyttning till Premier League. 

Cardiff kommer in med tveksam form. Räckte inte alls till mot Norwich, var innan dess rejält illa ute hemma mot mediokra Birmingham, och nollades dessförinnan hemma mot Swansea. Walesarna har denna publikfria säsong inte alls haft samma nytta av sin hemmaplan och har faktiskt tagit fler poäng på resande fot. 

Jag rankar Brentford högre och tycker tvåan i match 7 är en rimlig spik runt 45%.  


■■ Kupongens kanske mest överskattade lag av det svenska folket är Everton i match 5. Det är fullt förståeligt om de kikar tabellen, där Sheffield U är tokjumbo med bara två poäng. Det gömmer sig dock en hel del stolpe ut i den skrala poängsamlingen där The Blades varit målmässigt med i nästan varenda match och förlorat flera i slutskedet. 

Senast togs en moralhöjande pinne borta mot Brighton trots spel med en man mindre i över en halvlek. Något fel på inställningen är det inte hos förra årets PL-överraskning. De senaste två hemmamatcherna har de förlorat med uddamålen mot topplagen Manchester United och Leicester, där Leicester hittade in med 2–1 i den 90:e minuten. 

Här väntar Everton i rätt läge. Ancelotti valde att ställa upp med i stort sett bästa lag hemma mot Manchester United i Ligacupen i veckan. Det hjälpte inte i en match som Man U dominerade och vann rättvist. När spelare som Allan, Digne, Delph och Rodríguez ser ut att vara out så kan den hårda matchningen av övriga toppspelare kosta i det här tighta spelschemat. 

Tvåan till just nu nära 70% streckas minst 15% för högt och är ett tecken att chansa bort för alla som går för miljonutdelning.


■■ I match 11 hittas en annan favorit jag inte är så förtjust i. Jag gick emot Reading hårt förra lördagen borta mot Brentford, ett lyckat drag då laget låg under med 0–3 redan efter en halvtimme. Då saknades både Joao och Meïté, duon som stått för 17 av Readings 30 ligamål denna säsong. Båda ska enligt rapporterna vara borta resten av året och missar även denna match. 

Mot ett Luton som fortsätter ta sina poäng, kriga och släpper till få målchanser bör inte ettan få ett förtroende på över 60%. 

Här smäller jag in alla tecken tidigt där tvåan rensar fint runt 17%.  


■■ I övrigt. Wayne Rooney har vänt på steken för sitt Derby och har nu sex raka utan förlust. Det svenska folket har inte missat den starka formen och övervärderar hemmalaget när de streckas till nära 50%. Preston blandar och ger, men har en hög högstanivå och kan inte räknas bort. 

Ska ett tecken väljas är tvåan till 26% av högsta prioritet i match 9. 


■■ Stoke har verkligen fått ihop defensiven där 1–0-vinsten senast mot Blackburn var den sjätte raka hållna nollan på sju ligamatcher. Imponerande även om offensiven inte är någon samba direkt. Nykomlingen Coventry visar inte några blixtar och dunder för tillfället och har blivit nollat i tre av de fyra senaste matcherna. 

Holmgren-krysset ligger nära till hands i en målsnål tillställning i match 13. 

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 432-RADERSSYSTEM 

• • •

SKRÄLLEN

Sheffield United (match 5)

Sheffield United har haft en tung säsongsinledning men är inte det strykgäng som tabellen försöker visa. Har stått upp bra i flera matcher mot topplag. Här väntar ett Everton som matchade de flesta toppspelarna i förlusten mot Man U i Ligacupen i veckan. Kan bli kostsamt i det tighta decemberschemat. Ettan runt 15% är hyperintressant. 


SPIKEN

Manchester City (match 2)

Senast Newcastle gästade Etihad blev det torsk med 0–5. Nu ser dock laget ännu sämre ut och Bruce gick all in med en bra elva borta mot Brentford i Ligacupen utan resultat. Man City har ett riktigt fint truppläge och ska göra slarvsylta av trötta skator här. Slösa inga garderingar, ettan är en bankspik. 


FAVORIT I FARA

Reading (match 11) 

Reading har fortsatt sina två bästa målskyttar, Joao och Meïté, på skadelistan. Åkte på en tidig knockout mot Brentford senast och till dryga 60% är laget inte att lita på när solida Luton gästar. 

ANNONS:

Expertens systemförslag:expressen

Related posts

lämna en kommentar