Kirby Dach missar hela JVM – skadad mot Ryssland


Kanada, som är favorittippade att vinna JVM tillsammans med Ryssland, ställs mot Tyskland i premiärmatchen under annandagen. 

Nu har de fått ett tungt bakslag. 

Lagkaptenen och fixstjärnan Kirby Dach skadade sig i samband med träningsmatchen mot Ryssland. Det var i den tredje perioden som Dach tacklade en rysk spelare, men smällen tog hårt på 19-åringen som snabbt tog av sig handskarna och tog sig åt högerarmen. Han gick sedan rakt till omklädningsrummet där han fick behandling.

Är en nyckelspelare 

TSN rapporterar att skadan är värre än vad Kanada först befarade. Tacklingen tog så pass hårt att Kirby Dach skadade sig allvarligt och kommer inte komma till spel när JVM drar i gång. Rookien missar således hela mästerskapet. 

Kirby Dach är en nyckelspelare i det kanadensiska landslaget och under sin rookiesäsong med Chicago Blackhawks stod han för totalt 23 poäng (8+15). 


LÄS MER: JVM-spelarnas hemligheter: ”Är bara då han inte håller på med Tinder”expressen

Related posts

lämna en kommentar