James Harden tvingas böta efter besök på strippklubb


Den nordamerikanska proffsligan i basket hade premiär för årets försenade säsong så sent som natten till den 23 december, svensk tid. Natten mot julafton skulle ytterligare 13 matcher avgöras, men bara tolv blåstes i gång.

I Houston blev det nämligen aldrig en match mellan Rockets och Oklahoma City Thunder. Anledningen: Houston kunde på grund av coronaviruset inte ställa upp med fullt lag.

Inför matchen lämnade tre spelare positiva eller otydliga provsvar för viruset och fick inte spela. De sällade sig därmed till fyra andra spelare som redan befann sig i karantän efter att eventuellt ha haft kontakt med smittade personer. 

James Harden tvingades böta

Dessutom är en spelare skadad och så, bara timmar före matchstart, förbjöds stjärnan James Harden att spela, eftersom han tidigare i veckan bröt mot NBA:s karantänsregler. Han avslöjades efter att ha fastna på bilder tagna på en strippklubb, där fler än 15 personer, som är den tillåtna gränsen, deltog.

Därmed kunde inte Houston Rockets ställa upp med de åtta spelare ett lag måste registrera för en NBA-match.

Matchen ska nu spelas vid ett senare tillfälle. Harden får enligt ligans hemsida böta 50 000 dollar, drygt 400 000 kronor, för att ha brutit mot ligans regler.

https://twitter.com/TheNBACentral/status/1335651592863944704

expressen

Related posts

lämna en kommentar