Försäkringskassan grusade sönder mina drömmar och mål för 2021


Det har gått någon vecka sedan jag en fredagseftermiddag fick besked i Kivra om utförsäkring – av en person som aldrig träffat mig, pratat med mig. Tillsammans med en läkare som frågat mig om jag kan ta promenader, städa, har vänner, med mera, så har de mer bakgrund än min läkare på psykiatrin, han som bedömer mig ha 100 procent nedsatt arbetsförmåga, att jag sakta ska slussas ut i livet igen.

Försäkringskassan tror på mig efter jag visst var duktig med att bygga klossar, stå på ett ben, och skickar ut mig som 100 procent arbetssökande. Utmattningssyndrom, Adhd, Gad och depression går inte hand i hand med stress och oro. Jag står här utan inkomst, det får mig inte heller att må vidare bättre. Mitt i en pandemi då man helst ska hålla sig hemma, då ska jag ut bland folk, söka arbeten som inte finns.

Julen närmar sig, förväntansfulla barn. Ingen sjukpenning, ingen ny a-kasseperiod och den ångesten som drar inom mig… Jag har tappat lusten, stridit och kämpat så många år och orken till detta finns inte. Jag gråter mig till sömns varje natt och jag hoppas jag vaknar och allt bara var en dröm.

Jag är inte ensam om att behandlas så här, att Försäkringskassans handläggare utan utbildning fattar beslut som förstör människors liv. Trasiga sjuka människor. De lyssnar inte till läkaren med år av yrkeserfarenhet bakom sig, som vet hur man bemöter dessa personer. Det skulle vara olagligt att gå emot en läkare. Lyssna, samverka, det tror jag på. Stöttning och uppföljning.

Julen, mina drömmar och mitt mål för 2021 grusade ni sönder.

Svikenarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar