Elin Lundberg tillbaka på isen fem månader efter förlossningen


Efter totalt 335 SDHL-matcher tog Elin Lundberg paus från hockeyn när beskedet om att hon var gravid kom. Den senaste matchen var närmare ett år sedan. Belle kom till världen och Elin Lundberg blev mamma för första gången.

– Jag har sagt det, man undrar lite vad man har gjort innan. Det går nästan inte att beskriva, man kan säga att jag trivs bra med att vara mamma, säger hon, säger hon.

Borta mot AIK för några veckor sedan kom comebacken. Fem månader efter förlossningen.

– Det var jätteroligt att spela match igen det var ju ett bra tag sedan, jag kände mig lite ringrostig i just matchmomenten.

Hur går det att kombinera hockeyn med att vara nybliven mamma?

– Jag tycker det fungerar bra, min sambo hjälper till väldigt mycket och Belle får följa med väldigt mycket till ishallen. Jag tycker vi pusslar och har löst det bra.

Varit Leksand trogen hela karriären

Precis som det var under hennes egen uppväxt kommer Belle få hänga med på många hockeymatcher.

– Både min pappa och min storebror spelade, så jag är väl så gott som uppväxt i en ishall. Jag får föra det vidare, antingen kommer hon älska det eller så kommer hon hata det när hon blir stor, vi får väl se. Jag hoppas hon får en positiv och fin bild av det, säger 27-åringen.

Elin Lundberg har varit Leksands IF trogen sedan hon var 14 år och hon har inga planer på att lämna. Tvärtom, drömmen är att vara med och ta fram morgondagens stjärnor.

– Jag hoppas vi kan bygga upp en stabil damverksamhet som fortsätter utvecklas. Även flickverksamheten har tagit riktig fart i Leksand och måste fortsätta utvecklas. Så att vi kan få fram egna spelare som kommer härifrån och får representera Leksand.expressen

Related posts

lämna en kommentar