Alexander Nylander tvingas till operation – missar premiären


Chicago Blackhawks meddelade under onsdagen att 22-årige Nylander tvingats genomgå en knäoperation och kommer att bli borta i fyra till sex månader.

Det betyder att han i bästa fall kan vara tillbaka till slutspelet i vår om Blackhawks tar sig dit.

Operationen ägde rum i måndags och gjordes för att åtgärda svenskens skadade menisk i det vänstra knät.

Nylander drabbades av skadan under matchserien mot Vegas Golden Knights i åttondelsfinalen av sommarens slutspel i bubblan i Edmonton.

Under hösten har Alex försökt vila knät och bara tränat i begränsad form.

– Men när han började åka skridskor igen nyligen kom symptomen olyckligtvis tillbaka, uppger Chicagos lagläkare, Michael Terry, till TSN.

Enligt Blackhawks rehabiliteringsplan för Nylander, så kommer han att vara borta åtminstone fram till den tredje veckan i april. 

Även Oscar Klefbom ska opereras

NHL:s presenterade sitt spelprogram under onsdagen och den 56 omgångar långa grundserien, som startar den 13 januari, ska vara färdigspelad den 8 maj.

Alexander Nylander satte personligt poängrekord i NHL förra säsongen, då han gjorde 26 poäng, 10 mål och 16 assist, på 65 matcher i Chicagotröjan.

Han draftades av Buffalo som nummer åtta i den första rundan 2016 och har totalt gjort 32 poäng, 13 mål och 19 assist, på 84 matcher i NHL.

Han kom till Chicago i en trejd med Sabres i juli 2019 i utbyte mot finländske backen Henri Jokiharju.

Tidigare i veckan meddelade Edmonton Oilers general manager Ken Holland att lagets svenske backstjärna, Oscar Klefbom, 27, kommer att missa hela den kommande säsongen på grund av en efterhängsen axelskada, som kan komma att kräva operation.

Klefbom var Edmontons poängbäste back förra säsongen med 34 poäng, 5 mål och 29 assist, på 62 matcher.expressen

Related posts

lämna en kommentar