Noah Shamoun klar för Kalmar FF


Under sommaren 2019 skrev SportExpressen att italienska Parma förberedde ett bud på Assyriska IK-spelaren Noah Shamoun. Men 18-åringen blev kvar i Assyriska efter att ha tackat nej till flera konkreta bud, enligt Assyriska. 

– Vi är väldigt över glada över att Noah valde att vara kvar till slut. Förra året fick han spela 19 matcher, varav 9 från start. I år tror vi att Noah kan konkurrera om en kontinuerlig plats i startelvan, sa sportchefen Marcus Dere. 

Klar för Kalmar FF

Under en längre tid har Kalmar FF följt den unge talangen. Och nu är det klart. 17-åringen skriver på för den allsvenska klubben. 

– Kalmar FF har visat ett stort intresse för mig sedan i somras. Jag märkte direkt i samband med mitt besök att det här är ett bra steg för mig med en väldigt familjär känsla runt föreningen. Det är dags att ta nästa steg i min karriär och jag är glad att få göra det här i Kalmar. Jag ser mig själv som en teknisk box till box-spelare som gör allt för laget, är väldigt löpstark och duktig på att hitta ytor, säger Shamoun till klubbens hemsida. 

Jörgen Petersson, sportchef Kalmar FF, är nöjd värvningen. 

– Det är en väldigt spännande ung spelare som redan fått två års erfarenhet i Ettan Södra och rankas väldigt högt där. Han är duktig en mot en, bra i kombinationsspelet, har fina verktyg för att vara en bra avslutare och är en spelare som jobbar väldigt hårt för laget. Det blir spännande att se hur snabbt han kan acklimatisera sig till allsvenskt tempo. expressen

Related posts

lämna en kommentar