Michael Kallbäck om sökandet efter sin biologiska mamma


Han har varit sportchef i både Ängelholm och Brage. I dag är Michael Kallbäck, 35, en inflytelserik fotbollsagent med klienter inom både herr- och damfotbollen. 

Han representerar bland annat den danska landslagsanfallaren Nadia Nadim, i dag i franska storklubben Paris Saint Germain. Men även flera svenska damlandslagsspelare som Sofia Jakobsson, Hanna Glas och Julia Zigiotti Olme. Kallbäcks val att satsa på damspelare, där pengarna är långt från männens, hånades av kolleger inom branschen.

– En känd fotbollsagent sa att jag var galen. Han sa att kvinnor borde bära bikini i stället för att spela fotboll. Det här var bara sex år sedan, men samma agent representerar nu kvinnor som spelar internationell fotboll, säger Kallbäck.

”Hon var 13 år när hon fick mig”

Det var agentens dotter som fick Kallbäck att för första gången söka sina rötter. Han var bara två månader gammal när adopterades till Sverige från Sri Lanka, men efter 29 år tog hand bestämde han sig för att åka tillbaka. 

– Hon var bara 13 när hon fick mig. Hennes by drev ut henne, så hon tog mig till ett barnhem där nunnorna hjälpte till att ordna min adoption till Sverige, säger kallbäck.

Kallbäck flög till huvudstaden Colombo med sin mors födelsebevis och ett foto. Han åkte runt och visade fotot för främlingar i hopp om att någon skulle känna igen henne. Men ingen kunde hjälpa honom.  

Innan hemresan tog Kallbäck in på ett hotell utanför byn där han hade adopterats.

– Där tog de mitt pass och då föll bilden ut. Killen plockade upp den och sa att han kände igen henne, men att hon hade lämnat landet efter incident. Den incidenten handlade om att ett barn hade fötts, säger Kallbäck.

”Det var väldigt speciellt”

Mannen på hotellet gav adressen till en gammal kvinna som han menade var Kallbäcks mormor. Men den gamla damen skakade bara på huvudet och sa att han kommit till fel plats. Kallbäck var uppgiven.

Väl på flygplatsen gick han in på Facebook där en okänd person hade kommenterat en bild.

Den gamla damen hade ljugit. Efter mötet hade hon ringt sin dotter, som bodde i Qatar, för att förklara att Kallbäck letade efter henne. Några månader senare hade mamman lyckats ta sig till Sri Lanka, och Kallbäck åkte tillbaka.

– Det var gnistrande, en upplevelse jag aldrig trodde jag skulle få känna. Det var väldigt speciellt. När min yngsta dotter fyller fem år har jag sagt att vi alla ska åka tillbaka och träffa min mamma, säger Kallbäck. expressen

Related posts

lämna en kommentar