Kevin Durant tillbaka – 561 dagar efter skadan


Den andra premiärmatchen, Los Angeles-derbyt mellan Clippers och Lakers, inleddes med att LA Lakers fick sina ringar efter titeln den senaste säsongen. Men i matchen visade Lakers inga mästartakter. Clippers vann med 116–109.

Det är bara drygt två månader sedan LeBron James och Los Angeles Lakers vann den udda NBA-finalen i karantänbubblan i Orlando i Florida, efter det att säsongen avbrutits i mars och återupptagits i juli. Det var därmed ett rekordkort uppehåll som spelarna hade i bagaget när uppkastet för säsongen 2020-2021 skedde under onsdagsnatten, svensk tid.

Stjärnduon glänste

För Kevin Durant har uppehållet i stället blivit rekordlångt. Han har inte spelat någon NBA-match sedan den femte finalmatchen i juni 2019 mot Toronto då han slet av hälsenan. Strax därefter lämnade han Golden State, som free agent, för Brooklyn. Även Kyrie Irving kom då till New York-laget som free agent. Han spelade sparsamt under den förra säsongen på grund av en axelskada.

I årets premiär glänste stjärnduon i sin första match tillsammans. Irving svarade för 26 poäng och Durant för 22 poäng när Brooklyn krossade Golden State med 125–99. Durant inledde matchen med tio snabba poäng som gav Brooklyn en 18–8-ledning över hans gamla lag.

George poängbäst

I Los Angeles verkade det som att mästarlaget hade svårt att lämna triumfen förra säsongen och fokusera på den nya. För Clippers var i förarsätet hela matchen. Paul George svarade för 33 poäng, varav 26 i den andra halvleken. Storstjärnan LeBron James blev poängbäst i Lakers med 22.

NBA-säsongen har kortats från 82 till 72 matcher och ligan har infört flera åtgärder för att stoppa spridningen av covid-19. Bland annat har spelschemat anpassats för att minska resandet.expressen

Related posts

lämna en kommentar