Hur har du löst julklappsinköpen i år?


Abubakar Sheriff, 24 år, Gävle

– Jag har faktiskt inte köpt någon julklapp i år. Jag gjorde det förra året, men i år avstår jag. Det måste vara jobbigt för folk att handla julklappar nu under corona. Jag jobbar på ett lager och det har varit mycket att hinna med när folk beställer grejer online.

Christoffer Andersson, 26 år, och Åsa Andersson, 55 år, Gävle

– Vi har köpt mycket på internet, mer än vanligt. Sedan har vi gjort egna julklappar också. Muggar och grejer. Vi har en maskin för det, säger Christoffer.

– Ja, det har blivit ett helt annat tänk i år. Vi begränsar oss till en, rejäl julklapp per person och är färre än vanligt som samlas på julafton. Istället för att släkten kommer så blir det bara den närmaste familjen, säger Åsa.

Ingrid Hansson, 75 år, Gävle

– Jag har köpt trisslotter istället. Vi har slutat ge varandra julklappar sedan alla blev över 18 år och mer kräsna.

Mariam Saleh, 28 år, med barnen Omar och Mohmmed Saleh, Gävle

– Jag har beställt lite saker på nätet som barnen ska få på nyår som vi firar. Sedan tänkte jag gå till ett köpcentrum och handla några saker också. Vi försöker skydda oss mot corona genom att hålla avstånd till andra. Och så har jag handsprit i väskan.

Tommy Kedbrant, 76 år, och Gun-Britt Kedbrant, 77 år, Gävle

– Det allra mesta har våra barn handlat till våra barnbarn. Någon liten sak har vi köpt själva. Vi är mest bara inne i matbutiker, säger Gun-Britt.

– Men i dag köpte vi skor, säger Tommy.

– Ja, det var tomt i skobutiken så då passade vi på, säger Gun-Britt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar