Henrik Lundqvist har hanterat sitt hjärtfel hela karriären


Det var för drygt en vecka sedan som Henrik Lundqvist meddelade att han inte kommer till spel när NHL-säsongen drar i gång i januari på grund av ett hjärtfel. 

Stjärnmålvakten, som värvades till Washington Capitals i oktober efter att ha spenderat 15 säsongen i New York Rangers, tog beskedet hårt och sa att senaste tiden har varit känslosamt.  

”Efter många tester och samtal har det kommit fram att ett hjärtfel hindrar mig från att kliva på isen”, skrev Lundqvist på Twitter i torsdags.

”Vi är tacksamma”

Washington Capitals hade hoppats på ”Henkes” medverkan, men så blir det inte. Nu kommenterar klubbens general manager senaste tidens händelser.

– Hjärtfel är något han (Lundqvist) har hanterat hela karriären. Men efter en rutinmässig kontroll, och efter att ha kollat noggrant, där Lundqvist fick reda på var saker och ting var på väg, så bestämde han att det var en risk han inte är villig att ta, säger Brian MacLellan och fortsätter: 

– Vi är tacksamma för att han har genomgått dessa tester. Vi är tacksamma för att vårt mediciniska team har pushat honom hela vägen och förklarade situationen. Alla är besvikna över att vi inte kommer få se vad han kan åstadkomma i laget.  

NHL-säsongen drar i gång 13 januari. 

https://twitter.com/Tarik_ElBashir/status/1341788462064803848

expressen

Related posts

lämna en kommentar