Bygg bostadsrätter i Sätra – inte hyresrätter


Flera gånger har jag hört uttalanden från våra politiker att de arbetar för integration. Detta är en ren lögn, ni arbetar för segregation. En del vill riva och försöka komma tillrätta med utanförskapsområden, ni gör allt för att skapa nya.

LÄS MER: “Trots protester – klartecken för 400 nya bostäder i Sätra”

Ett område som redan har stora integrationsproblem med upplevd otrygghet och främst utländska barn i förskolor och skolor ska få 400 nya hyreslägenheter. Ett område som haft som sin stora fördel att det är luftigt och grönt mellan husen ska få nya hyreshus som är upp till tio våningar höga.

Man har förberett för ”fattiga” människor som inte har råd med egen bil, för parkeringsplatser kommer inte att finnas så det räcker. För att alla utländska barn ska kunna växa upp till välfungerande medborgare så behöver de få bo och gå i skolan bland svenska barn.

En sak är säker, och det är att ni politiker inte bor i Sätra, ni vill bygga hyresrätter där ni inte bor så att ni själva får lugn och ro. Bygg hyresrätter i Stigslund, Lindbacka, Fridhem, Strömsbro där det i stort sett bara finns svenska barn i skolorna.

Man häpnar över okunskapen hos politikerna i Gävle som tror att segregationen är en framgångsrik väg att öka tryggheten. Om det ska byggas nytt i Sätra så är det en självklarhet att det borde vara bostadsrätter!

Besviken Gävleboarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar