Jelena Välbe kritiserar Norge efter beslutet om Tour de Ski


Jelena Välbe, 52, har inte gjort sig känd för att vara blyg med sina åsikter.

Den tidigare ryska storåkaren är mångårig president för det ryska längdskidförbundet och har bland annat anklagat andra nationer för doping, kritiserat den egna stjärnan Natalja Neprjajeva för hennes vikt och sågat Stina Nilsson för bytet till skidskytte.

Den här gången är det Norges landslag som står i skottgluggen för sitt beslut att inte vara med i Tour de Ski i början av januari.

– Sättet som norrmännen beter sig på är totalt respektlöst mot FIS (internationella skidförbundet) och den stora skidfamiljen. När de såg att alla andra skulle vara med i världscupen blev de rädda och vågade inte åka, säger Välbe i en intervju med Match TV.

Jelena Välbe hyllar Bolsjunov

I intervjun hyllar Välbe också storstjärnan Alexander Bolsjunov som redan tagit ett fast grepp om segern i den totala världscupsegern som han ska försöka försvara från förra säsongen.

– Det är tydligt att herrlaget har en ledare i Bolsjunov, säger Välbe som drömmer om guld för Bolsjunov i VM i Oberstdorf i februari och mars.

– VM är den viktigaste tävlingen på säsongen för oss och för alla. Jag är säker på att Alexander är i form till den viktigaste tävlingen. Självklart vill jag att den största drömmen för fansen, tränarna och för ”Sasha” själv ska bli sann – en guldmedalj i VM.

LÄS MER: ”Jag är ond – alla är rädda för mig”
LÄS MER: “Stopp, stopp, har inga förklaringar”
LÄS MER: ”Sovjetkultur – skulle aldrig kunna göra så”expressen

Related posts

lämna en kommentar