Gävlebor dömdes för rekordstort heroinbeslag – nu sänks straffen


I somras hittade polisen nio kilo heroin i en lägenhet i Sätra efter att grannar larmat om ovanligt mycket spring i trapphuset. Heroinet hittades i en lägenhet tillhörande en 32-årig kvinna och väskan kunde knytas till en 26-årig man.

I oktober dömdes duon för synnerligen grovt narkotikabrott till sju respektive sex och ett halvt års fängelse. Nu har hovrätten sänkt påföljderna för båda personerna. Den 26-årige mannens straff sänks till sex års fängelse. Anledningen till det är att domstolen menar att han endast förvarat narkotikan en kortare tid.

Kvinnans straff sänks ännu mer eftersom hon i hovrätten endast döms för grovt narkotikabrott och inte synnerligen grovt narkotikabrott.

Domstolen skriver bland annat att det inte är klarlagt att hon insåg att det var just heroin i väskan som förvarades i hennes lägenhet men att hon insåg att hon förvarade en större mängd narkotika. Hennes straff sänks till två års fängelse. Domen mot kvinnan gäller även grovt barnpornografibrott som tidningen tidigare berättat om.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar