Det händer tisdag 22 december: Utställningar


ARRANGEMANG

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion Vinter med Timo Heino. I dagens program får ni höra Olof Hirn berätta för Mariann Minell om sin bok Med bombsplitter i själen. Gunni Jonsson läser upp en julberättelse av Selma Lagerlöf. Staffan Råberg berättar om Parkinsons sjukdom. Ingrid Carlsson tar reda på mer om glögg. Mats Åmvall samtalar med författaren Fatima Bremmer. Bengt Söderhäll berättar om när han med sin fru var på Nobelfest. Och så blir det julmusik, sådant som kanske inte spelas så ofta.

13.00 – 14.05 Radio Gävle Extra. Julspecial med Torgunn Jansson.

16.00 – 18.00 Seniorradion Vinter med Timo Heino (repris).

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Gröna kullen: Ami Widahl visar ”Naturens läkande kraft”, målningar. Gröna Kullen, blom & trädgårdsbutik i Strömsbro. Öppet: vard 10-18, lö 10-15, sö 11-15.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

ÖSTERFÄRNEBO

Österfärnebo bibliotek: ”Stålbo – Oppsjö bruk 350 år”. Produktionen var under några år störst i Gästrikland. Utställningen visar livet vid det då livliga bruket längs Stora gävlevägen. Öppettider: må 13-18, Ti 10-12 samt 13-16, On 10-12 samt 13-16, To 10-12 samt 13-18, Fr stängt. Biblioteket håller stängt 24/12-3/1 och öppnar åter 7/1. Sista dag för utställningen är 28 januari.

JÄRBO

Järbo bibliotek: Utställning av kjolsäckar av Gunilla Humble. Gunilla har startat ett projekt tillsammans med Järbo Hembygdsförening. Från textiltmönster till digitalt fönster. Här ställer Gunilla ut några av de kjolsäckar från Ovansjö som hon har kopierat efter gamla original som finns på Hembygdsföreningarna i Järbo och Ovansjö och även från Nordiska Museet i Stockholm. På Järbo Bibliotek 7 december-7 januari. Öppet Måndag kl.13-19, Tisdag kl.10-15, Onsdag kl.10-15, Tors kl.13-19.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Bengt Söderhäll, ”Divid – att vända sig om”. Teckningar, texter och sånger i lekens tecken. Utställningen pågår 17 november – 5 januari. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider: Mån-ons 10-19, Tor-fre 10-19, Lör 10-13, Sön 13-16.

På grund av Corona-pandemin är det mesta nedstängt i samhället. Det är inga arrangemang och mycket av det kulturella är satt på paus.

Vi har inte mycket att publicera på Idag-sidan så därför pausar vi sidan från och med julhelgen fram till slutet av januari.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar