Det förtjänar respekt


Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #12

Målvakt:

Niklas Svedberg Djurgården (2)

Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Svedbergs målvaktsspel i den första perioden mot Frölunda i tisdags var en av säsongens svettigaste. Svedberg radade upp den ena prakträddningen efter den andra och faktum är att det var hans prestation i första perioden som grundlade segern. Svedberg räddade till slut 30 och 31 skott han fick emot sig i tisdags mot Frölunda i vad som nog kan summeras som hans bästa match för säsongen.

Bubblare: Oscar Alsenfelt Malmö

Backar:

Jonas Junland Linköping (2)

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Linköping spelade bara en match under veckan men trots det får Junland återigen en plats i Veckans lag. När Linköping vann över Oskarshamn i tisdags svarade Junland för en dominant insats med bland annat två mål.
Med några tunga pjäser borta har Junland fått dra ett ännu större lass och visade ånyo prov på vilken klassback han är.

Jesse Virtanen Färjestad

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Precis som Färjestad börjar Jesse Virtanen komma igång mer och mer. Mot Rögle i tisdags svarade Virtanen för en toppmatch och blev bland annat målskytt när han klockade in på närmare 28 minuters istid.

Bubblare: Adam Ollas Mattson Malmö, Eric Gelinas Rögle

Forwards:

Carl Persson Malmö

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det stående intrycket från Perssons två år i Malmö är att han varit alltför ojämn. Den gångna veckan har Persson varit riktigt bra och för Malmös del är det bara hoppas att han fortsätter att levererar på samma nivå framöver.
Persson ser mer åkstark ut och har ett större lugn i spelet med puck.

Fredrik Händemark Malmö

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Händemark avslutade med klass och avgjorde derbyt mot Rögle i torsdags med drygt fyra minuter kvar.
Händemark har under de senaste matcherna visat vilken klasspelare han är och hans betydelse för Malmö ska inte underskattas.
Dessvärre för skåningarnas del får man klara sig utan Händemark som nu lämnar för att försöka slå sig in i San Jose Sharks.

Einar Emanuelsson Luleå

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Den dagen som Einar, över tid, hittar en större jämnhet i sina prestationer kommer han vara en toppspelare i SHL.
Under veckans två matcher mot Oskarshamn svarade Einar för tre mål vilket betyder att fem av hans sju mål den här säsongen och kommit mot just Oskarshamn.
Ibland är den en fröjd att se Einar spela och hans rörelsemönster påminner om ett TV-spel med snabba vändningar och bländade klubbteknik.

Bubblare: Chris DeeeeSoooouuuusaaaa Luleå, Dick Axelsson Djurgården, Linus Andersson Djurgården

Coach:

Joakim Fagervall Malmö

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Malmö vann båda sina matcher under den gångna veckan och kan nu stoltsera med fyra raka segrar. För första gången den här säsongen har skåningarna lämnat kvalplatserna bakom sig, visserligen i en mycket haltande tabell.
Fagervall förtjänar beröm för sitt lugna och trygga ledarskap. Under den turbulenta säsongsinledningen har han stått där som en sköld framför sitt lag och sina spelare som varit relativt förskonade från alltför tuff kritik trots att resultaten uteblivit.
Joakim Fagervall har i sin tur fått hård kritik och varit ifrågasatt men trots det har jag aldrig hört honom komma med några undanflykter eller ursäkter. Det förtjänar respekt.
Den senaste tiden har han dessutom visat att hans lag kan spela riktigt bra även mot tuffast tänkbara motstånd.

* * * * * * * * * * * * *

Veckas… Junior
Det är väl i grunden ganska tjatigt att lyfta fram Rögles Moritz Seider varje vecka. Seider är den mest dominante junior vi sett i SHL sedan Elias Pettersson och Rasmus Dahlins dagar.
En annan junior som jag vill passa på och lyfta fram från den gångna veckan är Malmös Anton Olsson. Den unge backen svarade för sin första poäng i SHL likväl som ett väldigt stabilt och förtroendeingivande spel.

Veckans… Nollor
Inga nollor den här veckan vilket i sig är glädjande eftersom det betyder offensiv leverans och flera snygga mål.

Veckans… Islossning
Frölunda hade fram till mötet med Örebro i torsdags gjort mål på ca fem procent av sina skott på mål. Det är en ohållbar låg siffra sett över en hel säsong. I krossen mot Örebro i torsdags gjorde göteborgarna mål på 16 % av sina skott vilket går att summera som islossning.

Veckans… Comeback
Jonathan Sigalet var icke önskvärd i Brynäs och valde därför att flytta tillbaka till Frölunda där han tidigare presterat. I torsdagens match mot Örebro gjorde Sigalet comeback för göteborgarna.
Sigalet svarade för en superstabil insats med bland annat en assist samt att var på isen vid fyra av Frölundas sex mål.

Veckans… Jag har spelat till mig ett kontrakt
Oskarshamn fick låna in Nick Olesen från Södertälje under en tvåveckors period eftersom Södertälje själva inte hade någon match. Som tack för det har Olesen spelat till sig ett jobb i SHL till kommande säsong.
Stort grattis Nick till ditt första SHL avtal.

Veckans… Slutspelskänsla
Rögle mot Färjestad i tisdags var veckans bästa match. Det fanns ingredienser i matchen som påminde om en het slutspelsbatalj i form av känslor, tacklingar, målchanser och skickliga spelare.

Veckans… Revansch 
Jag var inte överdrivet positiv till varken Malmös- eller Emil Sylvegårds start på säsongen. Även om Malmö nu vunnit fyra raka matcher kommer det bli en kamp för att undvika kvalspel hela vägen till den sista omgången.
Sylvegård har gått från klarhet till klarhet och har under flera veckors tid  knackat på dörren till Veckans lag utan att komma med. Sylvegårds fina prestationer har dock inte gått obemärkt förbi.

Veckans… Man får visst tackla i svensk hockey

https://twitter.com/antonj85/status/1338941684688826368?s=20

Veckans… Kontring 

https://twitter.com/cmoresport/status/1338936596960333830?s=20

Veckans… Som på ett snöre

https://twitter.com/cmoresport/status/1340316521197932547?s=20

Veckans… Fräckis

https://twitter.com/cmoresport/status/1339651951823364096?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström

expressen

Related posts

lämna en kommentar