Norge vann handbolls-EM efter seger mot Frankrike


Norge tog sig till final i handbolls-EM efter att ha besegrat Danmark i semifinalen och i finalen under söndagskvällen ställdes laget mot de regerande mästarna Frankrike.

Norge tog kommandot i matchen under första halvlek och hade stundtals en femmålsledning innan paussiffrorna skrevs till 14-10 i Norges favör.

Norge kom tillbaka

Men i andra halvlek – vid ställningen 16-11 – vaknade Frankrike. Laget gjorde mål efter mål och tog ledningen med 19-18 med bara drygt sex minuter kvar av matchen.

Men Norge kom tillbaka igen och vann matchen med 22-20, vilket innebar det åttonde EM-guldet för landet. Man har också vunnit tre av de fyra senaste EM-turneringarna.

– Fantastiskt försvarsspel och utomjordiskt målvaktsspel. När anfallsspelet hackade i andra halvlek stod de ändå pall bakåt. Det är mycket imponerande, säger experten Martin Frändesjö i TV6.

Kroatien vann bronsmatchen

Innan finalen stod Kroatien för en skräll i bronsmatchen. Landet tog sin första mästerskapsmedalj någonsin efter seger mot hemmanationen Danmark.

Efter 11-11 i paus drog Kroatien ifrån i andra halvlek och vann till sist matchen med 25-19. De trefaldiga EM-guldmedaljörerna Danmark fick alltså nöja sig med fjärdeplats i turneringen.expressen

Related posts

lämna en kommentar