Marcus Thuram straffas med miljonböter – efter spottloskan


Borussia Mönchengladbach tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Hoffenheim under lördagen. 

Men rubrikerna efter matchen kretsade kring Marcus Thurams, 23, spottloska mot Stefan Posch som renderade i ett rött kort för ytteranfallaren.

Får böta en månadslön 

Under söndagen kom beskedet att Thuram straffas av den egna klubben. Straffet blir böter på motsvarande en månadslön vilket skänks till välgörande ändamål. Enligt tyska Bild tjänar Thuram 150 000 euro (strax över 1,5 miljon kronor) i månaden. 

– Vi kommer att straffa honom för hans beteende och bötfälla honom med ett belopp motsvarande en månadslön. Marcus har accepterat det och har frivilligt erbjudit sig att engagera sig i välgörande ändamål, säger Mönchengladbachs sportchef Max Erbel i ett uttalande till klubbens hemsida. 

Han berättar även att Thuram bad om ursäkt direkt efter slutsignalen och sedan gjort det upprepade gånger. Under lördagskvällen postade han också en ursäkt på Twitter.

Jag ber om ursäkt till alla, till Stefan Posch, mina motståndare mina, lagkamrater, min familj och alla som såg mitt agerande. Såklart accepterar jag konsekvenserna”, skriver han.

 Enligt Bild ska Thurams lagkamrater haft svårt att godta ursäkten direkt efter förlusten. 

– I Stundens hetta spottade han oavsiktligt efter att ha svurit på franska. Han vet att det här inte förändrar något och att bilderna talar för sig själva, säger Erbel. 

Minst sex matchers avstängning

Dessutom väntar en lång avstängning för Thuram. Det tyska fotbollsförbundet håller på att utreda händelsen och det minsta straffet är sex matcher. 

– Jag hade ett långt samtal med Marcus imorse där han återigen bad om ursäkt till mig och klubben, säger Erbel och fortsäter:

– Marcus gjorde ett stort misstag och kommer att straffas för det. Han förblir samma person vi känner och vi står bakom honom. 

expressen

Related posts

lämna en kommentar