Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic kan vara på väg till Atalanta


Anel Ahmedhodzics fenomenala genombrott i Malmö FF 2020 har knappt undgått någon. Mittbacken återvände från ett lån i danska Hobro, slog sig in i startelvan inför Europa League-matcherna mot Wolfsburg i februari och släppte den sedan aldrig. 

När säsongen 2020 sammanfattades hade inte Anel Ahmedhodzic bara blivit svensk mästare – han prisades också av Dplay och den svenska sportjournalistkåren som årets back och årets unga spelare i allsvenskan. 

I en intervju med Kvällsposten efter säsongens sista match mot Östersund sammanfattade Ahmedhodzic sitt år på följande sätt:

– Jag sa att jag vill dominera allsvenskan och visa vem jag är. Jag tycker att jag har gjort det nu. Jag känner att jag utvecklas väldigt mycket som spelare och Jon har visat stort förtroende genom att spela mig. Jag tycker att jag återbetalat genom att ge honom bra prestationer och vinna SM-guld. Jag tycker det har varit en riktigt bra säsong, sa mittbacken då.

https://twitter.com/PBPcalcio/status/1340261737325617152?s=20

Atalanta nästa klubbadress?

Nu kan mittbacken vara förlorad för Malmö FF. Enligt uppgifter från Italien, som Kvällsposten har fått bekräftade, är Serie A-klubben Atalanta redo att lägga ett inledande bud om 7 miljoner euro, cirka 70 miljoner svenska kronor, på Ahmedhodzic som tidigare i höstas även debuterade för det bosniska landslaget. 

Det har även rapporterats om ett intresse för Ahmedhodzic från Milan, Chelsea, PSV och ett par andra klubbar sedan tidigare.

Kvällsposten har sökt MFF:s sportchef Daniel Andersson.

LÄS MER: Beslutet: Nobbar det svenska landslaget
LÄS MER: Malmö FF förlänger med succéspelaren
LÄS MER: Malmö FF kallar hem Anel Ahmedhodzic

expressen

Related posts

lämna en kommentar