Lionel Messi missar straffen – men tangerar Pelés rekord


Barcelona bjöd på en uppvisning i dåligt markeringsspel när Valencia fick hörna i den 29:e minuten.

Laget lämnade Mouctar Diakhaby helt fri i straffområdet och fransmannen kunde enkelt nicka in 1-0 för Valencia.

Barcelona kvitterade sedan i slutet av den andra halvleken efter en stökig situation där José Gayà först blev utvisad samtidigt som Barcelona fick straff. Men efter att ha tagit VAR till sin hjälp ändrade domaren beslutet och delade ut ett gult kort till Gayà.

Messi fick chansen från straffpunkten men straffen blev lös samtidigt som målvakten Jaume Doménech kastade sig åt rätt håll.

Messi historisk efter målet

Bollen studsade sedan ut från målet och vänsterbacken Jordi Alba lyfte in den i straffområdet igen. Då fanns Messi på rätt plats och kunde nicka in 1-1 från nära håll.

Målet var nummer 643 i Barcelonas tröja för Lionel Messi och därmed tangerar han ett rekord som stått sig i nästan 50 år. Han kommer nämligen upp i samma antal mål som Pelé gjorde för den brasilianska klubben Santos och de två innehar nu tillsammans rekordet för flest mål i klubb.

Barcelona tog ledningen genom Ronald Araújo i andra halvlek men Maxi Gómez kvitterade och matchen slutade 2-2. Barcelona missade därmed chansen att ta sin tredje raka seger i La Liga och ligger femma i tabellen med två matcher mer spelade än Sevilla på sjätte plats. Valencia ligger tolva med 15 poäng på 14 matcher.

LÄS MER: Det finns en riktigt god skrällchans här
LÄS MER: Slår tillbaka mot nya uppgifterna: ”Lögn”
LÄS MER: Uppgifter: David Alaba har lista på fyra klubbarexpressen

Related posts

lämna en kommentar