Leicester vann toppmötet – efter Auriers hjärnsläpp


Efter den svidande förlusten mot Liverpool i onsdags var det dags för ännu ett toppmöte för Tottenham i Premier League. Spurs tog emot Leicester hemma på Tottenham Hotspurs Stadium i en match där segraren skulle få fira jul som ligatvåa. 

Onödig satsning gav straff

Det var avvaktande spel i den första halvleken och det skulle dröja enda till den första halvlekens sista sekunder innan målnollan spräcktes – efter en till synes helt ofarlig situation. 

Tottenhamförsvararen Serge Aurier gick in hårt i ryggen på en felvänd Wesley Fofana i straffområdets övre hörn. Spelet fortgick och José Mourinho var redan på väg ut i omklädningsrummet när domare Craig Pawson blåste av och stegade ut mot skärmen för att VAR-granska situationen. Straff dömt och Jamie Vardy var säkerheten själv när han rullade in sitt tolfte ligamål för säsongen.  

– Det där får Aurier helt ta på sig, det är onödigt att gå in så hårt i ryggen, säger Viasats Bojan Djordjic i sändningen. 

Självmål av Alderweireld 

Leicester såg sedan ut att få en drömstart på den andra halvleken då James Maddisson tog ner James Justins boll från egen backlinjen och placerade kliniskt in 2-0, otagbart för Hugo Lloris. Leicesters jubel blev dock korvarigt, efter ännu en VAR granskning dömdes målet bort för offside.

Men 2-0 skulle komma och även denna gång fick Leicester hjälp av Tottenhamförsvaret. En ofarlig nick från Jamie Vardy tog på Toby Alderweirelds ben och ställde Lloris i målet. 

Tottenham inledde veckan som serieledare men har den senaste veckan endast tagit en av nio möjliga poäng och halkat ner till en fjärdeplats, sex poäng efter serieledaren Liverpool.  expressen

Related posts

lämna en kommentar