Hästföretagare från Hofors sadlar om – öppnar butik i Sandviken: “En dröm för oss”


Från att de fick tillgång till lokalerna hade de sju dagar på sig, innan butikens premiäröppning fredag 18 december.

– Det här är en dröm för oss. Vi gillar att sälja, har båda jobbat i butik och älskar det. Och så älskar vi att shoppa, säger Anna Johansson.

LÄS OCKSÅ: De vill göra pengar på sin hobby – köper och säljer hästar: “Rätt häst till rätt person”

Hon och Saga Arvidsson har haft företaget Team Sson tillsammans i några år. De började som hästförmedlare i Hofors. De köpte in hästar, tränade dem och matchade dem sedan med en passande köpare.

– Det gick inte, eller rättare sagt vi kunde inte. Vi har jättesvårt för att släppa hästar, säger Anna Johansson.

– Man borde ha kvar dem i max en månad. Vi höll kvar hästar mycket längre, stod och grät när vi skulle sälja dem, säger Saga Arvidsson.

När coronan kom ville färre sälja sina hästar och marknaden krympte. Så Team Sson bytte bransch.

De delade upp företaget i två nya delar. I den ena ägnar de sig åt människomassage och friskvård. I den andra skulle de ha en pop up-butik, med kläder och hästprylar att sälja på olika evenemang inom hästsporten.

– Vi hann vara med på en tävling i Hofors och en i Högbo. Sedan blev allt inställt, säger Saga Arvidsson.

Det var i mitten av november. Anna och Saga insåg att pop up-butiken inte skulle fungera, men så dök en annan lösning upp.

– Hunddagiset här hade hört talas om oss och frågade om vi ville titta på lokalen. Det var så vi hamnade i Sandviken. Vi är såna, får vi en möjlighet så tar vi den, säger Anna Johansson.

– Vi springer in i den! säger Saga Arvidsson.

De är glada över läget med hundfiket Sandfiken och hunddagis på ena sidan, och butiken Foderladan på andra. Tanken är att komplettera grannarnas utbud.

Det blir förstås en hel del hästprylar, men även friluftskläder för människor och utrustning till hundar.

– Det kan bli som ett center för djursaker här. Vi hoppas att folk från Hofors, Järbo, Storvik och så vidare ska tycka att det är kul, säger Anna Johansson.

– På sikt vill vi bli så stora vi kan. En sån där butik som blir en utflykt. “Ska vi ta en road trip till Team Sson”, det hoppas vi att folk ska säga, säger Saga Arvidsson.

När tidningen besöker butiken är de några dagars intensiva förberedelser kvar. Hängare för hästtäcken är på väg. Julgran ska fixas, förstås. Och det där som alla butiker behöver numera: Avståndsmarkeringar på golvet, strategiskt placerad handsprit, och så vidare. Samtidigt bygger tjejerna upp en webbutik.

Det finns inte en tillstymmelse till tvivel. Hur mycket slit det än må krävas kommer butiken vara klar i tid.

– Vi tycker inte om att ha några liv, säger Anna Johansson.

– Vi tycker om att jobba! säger båda i kör och brister ut i gapskratt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar