Charlotte Kalla tvekar om Tour de Ski efter comebacken i Östersund


Under lördagen gjorde Charlotte Kalla sin första tävling efter att ha drabbats av covid-19 när hon stod på startlinjen i Östersund. I fristilsloppet över 15 kilometer slutade Kalla sjua, två minuter och femton sekunder efter segraren Ebba Andersson.

Planen när säsongen startade var inte att åka Tour de Ski men efter sin sjukdom har Kalla öppnat upp för att vara med i touren.

– Ifall ”Pliggen” (Per Andersson) och Anders (Byström) bedömer att det är säkert att tävla på touren vill jag jättegärna vara med i truppen. Förutsatt att jag känner mig i slag, sa Kalla till SR förra veckan.

Charlotte Kalla om Tour de Ski

Efter sin comeback är Kalla dock osäker på om hon står sig i landslagets konkurrens.

– Jag tror inte att det är upp till mig ifall jag blir uttagen, det är de som behöver ta ut laget. Vi kommer summera deras intryck utifrån och sen får jag förmedla känslan jag hade under dagens lopp och summera hur den har varit sedan jag kom i gång, säger Kalla.

Hon säger att hon kommer diskutera en start i Tour de Ski med tränarna.

– Jag behöver på något sätt fundera på vad som är bäst träningsmässigt i ett led mot VM. Det gäller att ta med sig dagens lopp men också hur det har sett ut de senaste veckorna. Hur trenden är, vad som behövs i träning. Sen är det otroligt tufft om platserna så jag bollar över det till landslagsledningen.

Kravet om Kalla åker till Tour de Ski

Kan det bli aktuellt att bara köra ett par etapper i touren?

– Jag vet faktiskt bara att jag ska ha vilodag i morgon. Sen har jag ingen aning om vad som händer framåt, det är svårt att spekulera.

Landslagschefen Anders Byström säger att ett krav på åkarna som tas ut till Tour de Ski är att de ska åka hela touren.

– Vi vill att åkarna ska fullfölja. Vi vill inte satsa kraft och pengar på någon som åker några etapper och inte fullföljer. Då finns det bra tävlingar här hemma som man kan köra. Vi tar ut åkare som kör hela touren, säger Byström.

Truppen till Tour de Ski tas ut på måndag och det är fortfarande oklart hur många åkare som kommer tas ut. Till världscuppremiären i Ruka valde Sverige att ställa över platser på grund av smittorisken. Touren avgörs mellan första och tionde januari.

LÄS MER: ”Det är långt upp – bara att konstatera”
LÄS MER: ”Har varit tuffa dagar sedan jag insjuknade”
LÄS MER: Efter mardrömmen – nu hjälper hon Kalla
Poromaa spurtade hem segern – Halfvarsson släppte pallenexpressen

Related posts

lämna en kommentar