Att stoppa Synsamaffären är en pyrrhusseger


Kan förstå att inte Synsam som seriöst företag vill schavottera runt i pressen. Detta på grund av att paragrafryttarna i Ockelbo, med moderaten Stenbeck i spetsen och någon nyuppvaknad Sverigedemokrat som helt plötsligt försöker bli rumsren.

Att de lyckades få igenom sitt överklagande i Förvaltningsdomstolen i Falun och gråtit glädjetårar över sin seger och fått med sig en svans med konservativa bakåtsträvare i Ockelbo är att beklaga. Det är inskränkt bypolitik på mycket låg nivå.

Detta kan bli en mycket dyrköpt pyrrhusseger om Ockelbo går miste om denna etablering. Om det gällt exempelvis Gävle kommun räknat på invånarantalet jämfört med Ockelbo har det motsvarat ungefär 2 600 jobb, tror inte Gävle sagt nej till detta oavsett vad moderaten Lars Beckman säger.

Har försökt hänga med på turerna kring denna märkliga ”affär”. Om det nu är så viktigt med paragraferna, detta med tanke på storleken på etableringen, kan väl Ockelbo kommun förlänga byggnaden och balka av och göra den till ett företagshotell, om det nu är det moderaterna och sverigedemokraterna helt plötsligt hänger upp sig på.

Jag är oerhört besviken på Företagarföreningen i Ockelbo, om det nu finns någon vill säga, som låter detta fortgå inför öppen ridå. Förstår ni inte någonting? Detta är för Ockelbo en ”chance in a lifetime” som kanske aldrig kommer tillbaka under vår generation. Om ni har något att tänka med så gräv ner stridsyxan och agera nu. Ta chansen och haka på istället för att tjura som småungar.

Herbertarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar