Atalanta vann båda mötena i fjol – en vettig spik på tipset


Europas stora ligor tar plats på Europatipset denna söndag och det är en kupong som dryper av vettiga skrällchanser och spelvärde. Det skulle förvåna om utdelningen inte blir riktigt fin vid 13 rätt. Jag har plockat ut några matcher där jag tror favoriterna får det hett om öronen. 

■■ I Serie A tar en av årets överraskningar Sassuolo emot serieledande Milan i match 4. ”Sassarna” har bara förlorat en match, mot Inter, efter 12 omgångar. Nu är även målskytten Caputo tillbaka efter en tids skada och ihop med Berardi och Djuricic är han navet i de grönsvartas offensiv. Viktigt! Milan har i sin tur haft det jobbigt i Zlatans frånvaro. Har hamnat i underlägen mot mediokra motstånd som Parma och Genoa på slutet där de lyckats kriga in en pinne i slutskedet. Här är svenskens medverkan oklar igen. Att ett lite formsvagt Milan ska streckas över 60% i den här tuffa bortamatchen är snett. Ettan till alldeles för låga 15% är första tecknet jag plitar ner i den här matchen. 

■■ Vidare till ett toppmöte i Ligue 1 i match 8. Även här hittar vi en favorit som kommer få det tufft. PSG fick Neymar utburen på bår mot Lyon, brassen är således inte med här. Det är inte heller hans landsman, och lagkapten, Marquinhos som också rehabar. Duon är väldigt viktig för mästarna och rejäla avbräck. Då är det inte konstigt om det blir tufft mot serieledande Lille som har inlett ligaspelet väldigt bra. Framför allt på Stade Pierre-Mauroy där de hittills är obesegrade. Totalt sett är jag inte imponerad av PSG denna säsong. Även här streckas tvåan upp i 60%. Den lockar inte alls. Jag börjar strecka från vänster. 

■■ Men jag måste få med ännu en riktigt fint rensare. Wolfsburg åkte på första torsken för säsongen borta mot Bayern München senast. Inte mycket att säga om. Den fina inledningen på säsongen gör dock att Vargarna blir rejält övervärderade när succé-nykomlingen Stuttgart gästar.  ”Die Roten” har hittills visat upp en häftig ungdomlig offensiv och trivs utmärkt på bortaplan. Här kan de få en matchbild som passar perfekt där de slipper äga massa boll och kan jobba omställningar. Det visade sig ytterst effektivt i den senaste bortamatchen då de krossade Dortmund med 5-1 (!). Det här kommer bli en mycket jämnare match än vad strecken visar. Tvåan runt 20% är ett måste att få med! 

■■ I spikväg kommer inget gratis. Men jag gillar lag som Aston Villa (match 2), Atalanta (match 5) och Hertha Berlin (match 12). Ett lag som undervärderas grovt är Getafe i match 11. Det beror antagligen på den kalla poängformen, men här kommer viktige Dakonam tillbaka från avstängning. Framför allt möter de ett Cadiz som jag tror är på väg nedåt. Nykomlingen har öppnat ligan starkt, men har inte en trupp för att fortsätta plocka poäng i samma takt. Senast blev de helt avklädda borta mot Celta Vigo där det var spel mot ett mål och 0-4 i baken. Getafe är ett klart bättre lag och ska vara klara favoriter här. När matchen då streckas helt jämnt är det så klart jättevärde att spika av tvåan.

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 432-RADERSSYSTEM 

• • •

SPIKEN

Atalanta (match 5)

Atalanta har hittat tillbaka till formen. Tog en bra pinne borta mot Juventus senast och körde över Fiorentina hemma innan dess. Brukar trivas mot Romas öppna spelstil och vann båda mötena i fjol. Romarna gör det bra mot sämre lag, men blev slaktade (0-4) borta mot Napoli nyligen. Här blir det tufft igen när motståndet skruvas upp. 

SKRÄLLEN

Stuttgart (match 13)

Stuttgart är ett av ligans bästa bortalag och kan få en liknanden matchbild mot Wolfsburg som när de kontrade sönder Dortmund (5-1) i den senaste bortamatchen. Tvåan undervärderas rejält och är ett suveränt tecken runt 20%. 

FAVORIT I FARA

PSG (match 8)

PSG har haft svårt att imponera som lag denna säsong. Har nu tunga skador på Neymar och mittbacksgeneralen Marquinhos. Inte rätt läge att möta hemmastarka serieledarna Lille. Tvåan till 60% kan chansas bort helt.

ANNONS:

Expertens systemförslag:expressen

Related posts

lämna en kommentar