AIK vann stort mot Modo i hockeyallsvenskan


AIK kom stärkta från en bortaseger mot Björklöven i fredags och inledde även söndagens hemmamatch mot Modo på bästa sätt. Efter två minuters spel tog Oscar Nord tillvara på en retur och dunkade in 1-0.

Därefter följde ytterligare två mål i den första perioden och när Christian Kåsastul pricksköt in pucken ur dålig vinkel i mitten av den andra perioden betydde det 5-0.

– Jag tror inte vi har spelat sämre på hela säsongen än vi gör i de här två perioderna, säger Daniel Sylwander i C More i den andra periodpausen.

Han fortsätter:

– Allting kan bli bättre än vad vi har presterat i de här två perioderna. Vi måste in och ta oss själva i kragen och gå ut och spela för varandra och för klubben. Vi har mer att bevisa än det vi har spelat hittills.

Daniel Sylwander sågar Modo

Efter 3-0-underläget i första perioden kom en ny smäll i början av den andra när Max Lindholm utökade till 4-0 direkt.

– Vi försökte glömma första perioden och ta nya tag i andra men det gick inte riktigt som vi ville direkt i början och det blev självklart tungt. Men vi måste fortfarande gå in och brinna för det och ha högre intensitet. Det är upp till var och en där ute att gå ut och visa att vi förtjänar att spela hockey i den här ligan. För så som vi spelar nu gör vi inte det.

Något nöjdare var nog Daniel Sylwander med den tredje perioden. Tre raka Modo-mål skapade lite spänning i matchen men AIK vann till sist med 7-3.

Det blev stora siffror även i söndagens andra hockeyallsvenska match. Almtuna besegrade Vita Hästen med 5-1 på bortaplan efter tre mål i den första perioden.

LÄS MER: Modo värvar doldis – efter NHL-tappen
LÄS MER: ”Modo var bedrövliga – saknas rätt mycket”
LÄS MER: Modo har aldrig varit mer ovärdigt SHLexpressen

Related posts

lämna en kommentar