Luleås brutala vändning mot Oskarshamn


Oskarshamn hade elva raka förluster när man tog emot Luleå på hemmaplan under lördagseftermiddagen. 

Och det var IKO som, trots en intensiv Luleåpress, gick ifrån till en 2-0 ledning genom Kim Strömberg i början av den andra perioden. Men sedan lossnade det för gästerna och Luleå stod för en mäktig vändning. 

Mellan Chris DeSousas 2-1 och Jack Connollys 2-4 tog det två minuter och 27 sekunder. Hela fyra Luleåmål mellan minut 26.11 och 28.38.  

– I den första perioden har vi mycket puck men skapar inga farliga chanser i den andra är vi mer bestämda och går direkt mot mål, säger 2-2-skytten Einar Emanuelsson i C More. 

”Sätter varandra i skiten”

Rejäl uppförsbacke för ett Oskarshamn i stort behov av ett trendbrott. 

– Vi spelar fast oss och kastar in puckar lite blint, vi måste ha bättre värderingar, säger IKO-kaptenen Jonas Engström efter den andra perioden.

Oskarshamntränaren Martin Filander var desto hårdare i sin kritk:

– Vi lämnar över problemen till varandra. Istället för att hjälpa varandra på vägen så sätter varandra i klistret. Det är fritt fall i några minuter och det ringer fyra gånger, vi ska vara glada att det bara är 4-2 efter den här perioden, det var inte bra, säger han i C More.

I den tredje perioden stängde Luleå ner Oskarshamn och ökade dessutom på ledningen till 2-5 genom Niklas Olausson i powerplay. 

Det innebär att Oskarshamn nu har tolv raka matcher utan seger.  expressen

Related posts

lämna en kommentar