Juniorkronornas kaptener i JVM 2021 – Philip Broberg får C:et


26 december smäller det för Juniorkronorna – såvida inte covid-19 ställer till det.

Tjeckien står för premiärmotståndet i JVM-gruppspelet, som även innehåller Österrike, USA och Ryssland.

Sverige kommer till turneringen decimerat på både spelare och ledare. Fem personer i ledarstaben har tvingats steppa åt sidan och fyra spelare fick se sina JVM-chanser tyna bort på grund av positiva coronatest innan och under förlägret i Sundsvall.

Just nu sitter dessutom hela laget, bortsett sju spelare och två coacher, i en förlängd karantänsbubbla på grund av att två personer i ledartrojkan uppvisat positiva test efter ankomsten till Edmonton.

Vill sig allt väl får Juniorkronorna lämna sina hotellrum på söndag och då påbörja förberedelserna på allvar inför premiären.

Det har nu också blivit klart vilka spelare som kommer fungera som en extralänk mellan spelargrupp och coachstab. Spelarna som får ett C och A på brösten.

SportExpressen kan avslöja att Skellefteås back Philip Broberg utses till kapten.

– Det är en jättebra kapten för vår grupp. Han gör sitt tredje JVM och är oerhört rutinerad för sin ålder. Det är en ledare på och utanför isen, berättar Joel Rönnmark. 

Alla var med och vann U18-VM

Philip Broberg draftades av Edmonton som åttonde spelare totalt i förra NHL-draften. Han blev därmed den svensk som valdes först.

Två andra förstarundare, Victor Söderström (Arizona) och Tobias Björnfot (LA Kings), kommer tillsammans med Albin Sundsvik (Anaheim, sjätterundan) vara lagets assisterande kaptener.

– Björnfot var med ifjol och han har varit kapten i landslagssammanhang tidigare. En mycket stabil back i vårt lag som känns bra för gruppen. Samma sak med Söderström, han är väldigt skicklig och en kille som flera ser upp till. Sundsvik är en gedigen spelare som vi kan använda i samtliga spelformer, han driver på som tusan, säger Rönnmark innan han avslutar:

– Vi är jättenöjda med de här killarna, men vi har samtidigt en grym grupp som innehåller flera ledare – även fast de inte fått en bokstav på bröstet just denna gång.

Alla i kvartetten tillhörde det U18-landslag som vann VM-guld i Örnsköldsvik våren 2019. expressen

Related posts

lämna en kommentar