Hjalmar Ekdal nära flytt till Djurgården


Det var FotbollSthlm som i går avslöjade att Djurgården ville värva Hjalmar Ekdal från Hammarby. Ekdal har gjort stor succé under utlåningen till Sirius, som hade en option på att köpa loss honom. Den optionen har dock gått ut och det kan nu istället bli en flytt till Djurgården.

Parterna förhandlar

Djurgården har varit i kontakt med Hammarby angående att värva Ekdal. Än så länge är inte parterna överens, men om de kommer överens om en övergångssumma, har Ekdal meddelat att Djurgården är hans förstaval och att han vill flytta till klubben. 22-åringens kontrakt går ut i juni och han kan därmed skriva på för en ny klubb i januari och sedan lämna gratis som bosman i sommar. 

Känslig övergång

Övergången är aningen känslig med tanke på att Hammarby helst av allt inte säljer till den allsvenska rivalen, samtidigt som Ekdal inte ingår i tränaren Stefan Billborns framtidsplaner och har meddelat att han helst av allt vill gå till Djurgården, det bekräftar flera av varandra oberoende källor för SportExpressen. Därför talar nu också mycket för att övergången kan bli av trots allt.  Sirius vill också värva mittbacken, men där har laget bytt tränare och de har även tappat en rad nyckelspelare inför kommande säsong. Förhandlingarna mellan Djurgården och Hammarby kommer fortsätta kommande vecka.expressen

Related posts

lämna en kommentar