Har slitit under pandemin – nu prisas äldreomsorgen i Österfärnebo: “De är våra hjältar”


Motiveringen lyder: “Som dag och natt, i ur och skur, kämpar och tar hand om våra äldre med stort säkerhetstänk i covid-tider.”

På plats utanför vård- och omsorgsboendet Solängsgården för att dela ut priset var Anders Lövgren, som är med i Österfärnebo sockens utvecklingsgrupp.

– Vi känner oss lite stolta att de har klarat av det på ett bra sätt, utan att ha haft några som är covid-smittade. De är våra hjältar – i synnerhet i Färnbo, men i allmänhet i världen, säger han.

I år, eftersom pandemin pågår, fick byborna rösta digitalt. Det kom in 108 röster, berättar Anders Lövgren.

En anledning till att det blev just personalen inom äldreomsorgen tror han kan vara ett inlägg som spreds på Facebook.

– Erna Öhman, som är anställd, skrev på Facebook att hon tyckte att människor i trakten borde förstå vilket arbete man har gjort där inom äldrevården, och det berörde nog, säger han, och fortsätter:

– Många är tacksamma att vi har en fungerande vårdapparat. Visst hade det kanske varit bättre med högre lön, men samtidigt var det nog väldigt roligt att de får höra att de gjort något bra.

Annette Johansson, enhetschef för Österfärnebo äldreomsorg, tog emot priset.

– Det är väl dels att vi klarat oss från covid, men dels att jag har en personal som gjort ett otroligt bra jobb här i Österfärnebo.

Har ni jobbat på något särskilt sätt för att klara er från smitta?

– Nej. Vi har inte haft så mycket vikarier, men samma vikarier. Österfärnebo är ett litet ställe, där det varit lite smittspridning, och personal har varit duktig och följt nya regler som kommer. Sen har vi haft tur också som har klarat oss.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar