Charlotte Kalla gjorde comeback i Östersund


Ebba Andersson och Frida Karlsson gick tidigt ifrån i 15-kilometersloppet i Östersund och det var inte något snack om vilka som skulle göra upp om segern.

Innan ens halva loppet var kört ledde duon med en halv minut och efter en rafflande spurtduell vann Ebba Andersson med en tiondels marginal. 

– Jag vet inte vad som var det vinnande konceptet förutom att jag var först in på upploppet. Det var det som främst var nyckeln i dag, säger Ebba Andersson till Aftonbladets tv-sändning.

– Det blev ett dåligt upplopp av mig, det hade jag kunnat göra mycket bättre, säger Frida Karlsson i samma sändning.

”Ungefär som förväntat”

Segermarginalen blev till sist en minut och 41 sekunder ner till Jonna Sundling som vann en spurtduell mot Maja Dahlqvist.

Där bakom gjorde också Charlotte Kalla debut för säsongen. Precis som det övriga fältet hade hon ingen chans att hänga på tåget med Ebba Andersson och Frida Karlsson och hon hamnade en bit efter klungan med Maja Dahlqvist, Emma Ribom, Jonna Sundling och Linn Svahn som gjorde upp om andraplatsen.

– Man måste väl ändå säga att det var ungefär som förväntat. I den bästa av världar hade hon hängt med i den här gruppen och krigat med dem men hon kommer från en lång sjukdomsperiod, säger experten Anders Södergren i skidor.com:s tv-sändning.

Charlotte Kalla slutade sjua

Kalla släppte Moa Olsson förbi sig men tog sig tillbaka och gick om talangen igen. Hon slutade därmed på sjunde plats i loppet. Kalla gick i mål två minuter och 15 sekunder efter Ebba Andersson.

– Jag tycker ändå att det är okej och jag hoppas Charlotte tänker efter det här att ”nu är vi i gång, nu kör vi”, säger Anders Södergren.expressen

Related posts

lämna en kommentar