Brynäs undersöker möjligheterna att värva Chad Billins


Amerikanen Chad Billins är i Sverige främst känd för sina år i Linköping. Han har gjort två sejourer i klubben, den senaste mellan 2017 och 2019 då han producerade 51 poäng på 109 matcher. 

Nu finns han på Brynäs radar efter att inte ha spelat en enda match med Adler Mannheim i den tyska ligan denna säsong. 

På fredagen fick SportExpressen in uppgifter på att han var aktuell för Brynäs.

Under lördagen bröts även kontraktet med Mannheim.  

Enligt flera källor undersöker nu Brynäs möjligheterna för att värva Chad Billins, men att ekonomin är en tungt vägande faktor.

Klubben har tidigare aviserat att om någon spelare ska hämtas in framöver behöver någon ur den befintliga laguppställningen lämna. 

Billins har inte bestämt sig

Skulle Billins bli Brynässpelare kommer han vara den andra rekryteringen på kort tid för sportchef Michael Sundlöv. Förra fredagen kunde SportExpressen berätta att Shane Harper tackat ja till ett kontrakt för resterande delen av säsongen. Den affären bekräftades av Gävlelaget under gårdagen. 

Chad Billins har inte bestämt sig för Brynäs eller något annat lag än, men kontakt mellan parterna är tagen och intresset ska vara ömsesidigt.

Den 31-årige backen var en framträdande back i Linköpings lag för ett antal säsonger sedan och var då att betrakta som en av seriens största backstjärnor. Efter sin poängstarka säsong 2015/2016 fick han ett NHL-avtal med Vancouver. Det blev dock endast spel i AHL. 

Nu finns det ett intresse i SHL för honom. Brynäs är en av klubbarna som de senaste dagarna aviserat ett stort intresse för honom.expressen

Related posts

lämna en kommentar