Joakim Thelin visades ut – Oskarshamn förlorade elfte raka


Det började lovande för hemmalaget. Einar Emanuelsson gav Luleå ledningen när han var påpassligt framme och petade in returen efter sju minuter. 

Oskarshamn, som har haft det tufft med tio raka förluster, fick i gång sitt spel och Rickard Palmberg reducerade till 2-1. Med två minuter kvar av den första perioden kom också kvitteringen genom John Dahlström.

Samtidigt som målen rasslade in så uppstod blodiga scener.

”Ger bort puckar” 

Niklas Olausson rensade pucken – som träffade Thomas Berglund i båset. 

”Bulan” började blöda vid örat och sprang in till omklädningsrummet för behandling. Lagom till den andra perioden var Berglund tillbaka för att coacha sitt lag. 

Drygt sex minuter in i den andra perioden tog bortalaget ledningen och minuter senare utökade Oliver Larsen till 4-2. Isac Brännström reducerade därefter till 4-3. 

– Det är minst dåligt, milt uttryckt. Det ser likadant ut varje match. Vi ger bort puckar och de gör för enkla mål. Jag tycker att vi skapar momentum åt dem. De får komma fyra mot två och två mot en och spelar bättre. Det går hand i hand. Vi tillåter dem att spela sitt spel, det blir desperation och panik. Vi ska inte gå bort oss så som vi gör. Vi ger bort matchbilden, sa en besviken Erik Gustafsson till C More i den andra periodpausen.

Avgjorde i förlängningen

I den tredje perioden forcerade Luleå mot 4-4, men Oskarshamn stod på sig. 

Men med tre minuter kvar drog Joakim Thelin en utvisning på sig och därefter kvitterade Luleå och matchen avgjordes efter förlängning. Väl där klev Filip Hållander fram och satte 5-4. Förlusten är den elfte för Oskarshamn som ligger på en elfteplats i en haltande tabell. 

– Vi spelar ganska bra men blir lite passiva sista 20. Men sånt är livet just nu där vi inte får studsen med oss, säger Oskarshamn-tränaren Martin Filander. 

Highlights: Elfte raka förlusten för Oskarshamnexpressen

Related posts

lämna en kommentar