Ingemar Stenmark om att se sin dotter och barnbarn växa upp


Ingemar Stenmark har dock fortfarande en fot kvar i skidvärlden, som delägare och styrelsemedlem i svenska glasögonföretaget Spektrum. Den dubbla OS-guldmedaljören säger till Trust Magazine att den typen av engagemang passar honom bäst, till skillnad från en vanlig anställning. 

– Om jag tänker att jag skulle ha ändrat på något när jag var aktiv så hänger det ihop med ledarskap. Jag hade några som tyckte att jag borde träna mer än vad jag gjorde, trots att jag själv visste vad min kropp svarade bäst på. Jag blev inte bättre för att jag tränade ännu mer, så jag skulle inte ha lyssnat på andra. Jag visste bäst själv, säger Stenmark till magasinet. 

Stenmark om Porsche-intresset

Stenmark var inte speciellt förtjust i den alpina sportens fartgrenar, men har alltid haft ett intresse för snabba bilar. Tärnaby-sonens pappa hade byns enda Porsche på femtiotalet, och Stenmark är i dag ambassadör för det tyska sportbilsmärket. 

En Porsche Macan från 2019, en modell värderad från en halv miljon kronor, står registrerad på Stenmarks adress. 

– Det är många skidåkare som gillar snabba bilar, och det är ju inte helt olikt skidåkning när man kör bil på bana. Jag gillar kicken bakom ratten, men har inte utvecklat det vidare. Lagom är kul och jag är rädd att bli för biten, säger Stenmark. 

”Att se sin yngsta dotter växa upp”

Men företagsstyrelser och snabba bilar i all ära, det största engagemanget lägger Ingemar Stenmark numera på familjen. Stenmark har två döttrar, Iza och Nathalie. Den senare fick själv barn för två år sedan. 

– Drivet i dag är min familj. Att se sin yngsta dotter växa upp och sin äldsta dotter bilda familj och själv skaffa barn. Att få vara morfar. Vi bor ju i hus så det finns alltid något att pyssla med. Jag tränar en del själv och så har jag en fot kvar i skidbranschen tack vare Spektrum. expressen

Related posts

lämna en kommentar