Hanna Öberg utan gula ledarvästen


Hanna Öberg har vunnit två av tre sprinttävlingar den här säsongen. Förra helgens tävling i Hochfilzen, Österrike, är den enda plumpen i protokollet då blev det en 29:e plats för svenskan. 

Öberg följde däremot upp den svaga sprinten med att klättra 25 placeringar på den efterföljande jaktstarten och blev fyra. 

Men innan dess svajade hon rejält i damernas stafett. Och efter stora svårigheter på vallen drog hon på sig en straffrunda. Sverige lyckades trots det, tack vare Elvira Öbergs succésträcka, bli trea i stafetten. 

Nu väntar nya tävlingar och Hanna Öberg tar med sig söndagens jaktstart in i fredagens tävling. 

– Det är klart det ändå var väldigt skönt att bli fyra, så är det. Jag tycker att man ska vara ödmjuk och man kan inte förvänta sig att göra bra tävlingar varje gång man kör. 

– Men efter två tävlingar på rad som var lite sämre så var det klart att det var skönt att vända trenden och göra ett riktigt bra lopp. Det känns som att jag är tillbaka i samma sinnestillstånd som jag var i, i Finland, säger Öberg inför fredagen sprint.

”Det är inget som påverkar mig”

Men i samma veva som Hanna Öberg sviktat lite i formen har konkurrenterna hållit sig stabila. Vilket nu innebär att hon inte kommer starta dagens tävling iklädd den gula västen, som symboliserar att man leder den totala världscupen. 

– Jag har lite koll på hur jag ligger till, samtidigt är det inget som påverkar mig. Det har varit roligt att köra i den gula västen, men det är inte så att jag är ledsen för att jag har tappat den nu. Vi är i början av säsongen och det gäller att hålla en hög lägstanivå och sen ska det räknas bort tävlingar. 

– Jag ser det bara som en extra motivation egentligen. 

Sprinttävlingen börjar 14:15 och förutom Hanna Öberg kommer även Linn Persson, Johanna Skottheim, Mona Brorsson och Elvira Öberg till start för Sverige. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta expressen

Related posts

lämna en kommentar