Hampus Ahrén hyllas – pekas ut som en av de fem bästa i SSL


Hampus Ahrén steg in som rookie i SSL i fjol.

Dåvarande Storvretacoachen Andreas Harnesk såg tidigt hans storhet:

– På sikt kommer han bli hur bra som helst. Han skulle kunna bli en av de största spelarna genom alla tider. Skillsmässigt är han redan etta i hela ligan, men han vet inte hur han ska använda det än. Ju mer han förstår hur han ska få ut det desto bättre kommer det att bli.

”Det har varit ett lyft för mig i år”

I år har Hampus Ahrén blivit bättre. Mycket bättre. 

28 poäng på 31 matcher i fjol har blivit 21 poäng på elva matcher i vinter. Med sina 16 assist leder 20-åringen med Listonhill IBK som moderklubb hela SSL:s assistliga.

– Det har varit ett lyft för mig i år. Mycket med tanke på att Oscar (Lundin, tränaren) och Mika (Kohonen, assisterande tränaren) har trott på mig mer. Jag har fått chansen och spelat med duktiga spelare och fått ett bra stäm, säger forwarden.

– Sedan är inte allt nytt längre för mig utan det börjar sitta i ryggmärgen. Jag vet hur jag ska bete mig nu, vad som är ett vinnande koncept. Det är sådant som man har lärt sig när har så många duktiga spelare i laget. I fjol tittade man bara på, men i år går man i deras fotspår. Det kom inte naturligt i fjol. Det är en moral i Storvreta som smittar av sig. 

Ahrén hyllas av nye förbundskaptenen

Tränaren Oscar Lundin har skyhöga tankar om sin supertalang. 

– Hans absoluta spetsegenskap just nu är hans spel i trängda situationer. Han skapar tid antingen för sig själv eller medspelare genom att kunna skydda bollen i hög fart. Han kan ta bollen i alla riktningar från lägen där nästan alla SSL-spelare är låsta, säger Lundin som håller 20-åringen som en av seriens fem bästa spelare.

– Det är fina ord och roligt att höra, säger Hampus Ahrén.

Tar han i för mycket? 

– Det beror på hur man ser det men kanske lite för mycket. Jag kan nog rabbla fem spelare som är bättre.

Även Niklas Nordén – en av två nya förbundskaptener för det svenska landslaget – lyfter fram Hampus Ahrén som ett föredöme. 

– Vi behöver fler Hampus Ahrén som går upp och kör gym på morgonen och sedan tränar med laget på kvällen, sa Nordén för en vecka sedan.

Hampus Ahrén finns med i nya, rekordstora (41 namn) landslagstruppen som presenterades under torsdagen.

Se alla matcher från världens bästa liga på SportExpressen Play. 


LÄS MER: SSL-tränaren blir heltidsanställd: ”Nödvändighet”
LÄS MER: Erkänner: De lyckades med silly season-kupp
LÄS MER: Drömbesked: Målkungen kommer hem till SSL
Storvreta vann supermatchen mot Kalmarsundexpressen

Related posts

lämna en kommentar