Fredrik Händemark avgör mot Rögle i sin sista match för Redhawks


Malmö har haft det tufft under hela hösten, men i derbyt mot Rögle tog de sin fjärde (!) raka vinst.

I sin sista match med deras ledande spelare Fredrik Händemark.

– Jag kunde faktiskt inte skriva manuset bättre själv, det var lite overkligt att få göra det här målet sista matchen… att avgöra ett derby, det var sjukt kul.

Det var med fyra minuter kvar som Fredrik Händemark lämnades fri framför Rifalk i Rögle-målet, Veleno hittade fram till honom och han pangade in ledningsmålet.

När Rögle jagade kvittering minuter senare var det samme Händemark som fick tid att gå med sitt försvarsspel.

Och Malmö vann sitt första Skånederby i Catena Arena sedan oktober – 18.

– Det känns sjukt bra så klart, fyra raka segrar och få avgöra ett derby i min sista match, det kan inte bli så mycket bättre. Jag kommer sakna grabbarna i laget men det ska bli kul och följa dem resten av säsongen.

Efter matchen tackades han av – med att bli dränkt i vatten.

– Under intervjun med Cmore satt de helt tysta där inne, sen blev jag dränkt med vatten och jublet gick i gång, en skön avslutning.

Händemark menar på att det här kan vara vändningen för Malmö.

– Malmö har fått upp självförtroendet nu och kan visa att vi kan slå de bästa lagen också. Jag tror att det bara är att bygga vidare på det så blir det sjukt bra.

Känns det bättre att lämna ett Malmö med fyra raka vinster än om vi hade spolat tillbaka några veckor?

– Helt klart, det hade inte varit kul om vi fortsatt på den islagna vägen och fått för många förluster. Det känns som att det är en liten vändning och kul att avsluta på det här sättet med fyra raka segrar.

Händemark flyger mot värmen

Malmö kom ut starkare än Rögle från start och förhindrade deras offensiva framfart. Något som varit nyckeln under dessa fyra senaste matcherna.

– Det är försvarsspelet. Alla stämplar in och vet exakt vad de ska göra i egen zon, starka framför Ogge (Alsenfelt). Idag i andra perioden får de lite anfall och lite för många lägen kanske. Då har vi SHL:s bästa målvakt där bakom som räddar oss men försvarsspelet har höjt sig sjukt mycket.

Nu väntar ett äventyr till San Jose för 27-åringen, som ska kämpa för att ta en plats i NHL-laget.

– Jag vet inte vad jag ska förvänta mig riktigt, allt blir ju nytt… nya människor, ny kultur, nytt land, värme… ny hockey. Det blir mycket att sätta sig in i allt. Det finns inte så mycket tid heller att fundera utan försöka anpassa sig så bra man kan direkt och försöka spela sin bästa hockey och ta en plats.

The Hockey News rankar dig som tredjecenter?

– Det låter ju bra… den platsen kan jag ta. Jag tycker jag har bra chans att ta en plats. Spelar jag som jag ska och utnyttjar de kvaliteterna jag har så borde jag ha en bra chans att knipa en plats.

Även Höglander lämnar: ”Nästa steg i min karriär”

Hos motståndarna Rögle fanns även där en kille som ska över och testa lyckan i NHL – Nils Höglander.

– Såklart är det tråkigt att lämna Rögle när det går så här bra, jag trivs jättebra med laget och allt samtidigt om jag ska ta nästa steg i min karriär så är det att åka över, säger han.

Men denna fina höst ni haft, det hjälper lite grann när du ska åka över?

– Absolut, det är en push på tåget. När det går bra för laget går det bra individuellt också. Det känns som att jag har steppat upp den här säsongen och nu ska det bara bli kul och se vad jag kan göra.expressen

Related posts

lämna en kommentar