Försvarsminister Hultqvist tror han räddar jobb


Helt fantastiskt att man går ut med ett jobbskapande inom Försvarsmakten med 550–850 nya jobb. En liten droppe i havet när vi har cirka 451 000 arbetslösa. Med denna vansinniga satsning, som kostar oss skattebetalare enorma miljarder, har vi fortfarande 450 450–450 150 arbetslösa. Fattar inte hur ni tänker och hur ni folkvalda leker och skrotar våra skattepengar på ett så vansinnigt projekt.

Visst kan det vara bra med en liten del av försvaret för att kunna bistå vid katastrofer typ skogsbränder, fältsjukhus som nu vid den hemska  pandemi vi har. Men att bygga ut försvaret till en högre nivå för att ni inom försvarsdepartementet har fått för er att “ryssen” kommer är ju rent nonsens.

Pengarna behövs bättre till att bygga upp en totalt förlorad välfärd. Ta till exempel krisen inom vården, med utarbetad personal, en skola som bara försämras, lärarna går på knä, åldringsvården som inte fungerar, och dessutom skulle det behövas prioriteras upp lönerna för alla dessa människor som arbetar inom dessa grupper.

Tänk om och lägg alla dessa miljarder på ett förbättrat Sverige, inte ett större försvar, och satsa istället på ett riktigt folkhem i Sverige som skulle gynna oss medborgare till det bättre, inte som nu bara nedskärningar.

Christer Lundqvist, Hoforsarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar