Elitdomare stängs av i 15 månader


Fotbollsdomaren har suttit häktad sedan september där han är huvudperson i en bedrägerirättegång i Göteborgs tingsrätt. Expressen har tidigare berättat om en serie grova romansbedrägerier där bland annat en kvinnlig domarkollega blivit utsatt.

I förhör med polisen berättade den kvinnliga domaren att den åtalade mannen tog kontakt med henne i samband med en utbildning hos Svenska fotbollförbundet i februari 2017. Mannen ska tidigt ha börjat bett om pengar.

– Han är otroligt manipulativ, så han hade alltid väldigt bra anledningar till att han behövde pengar. Ofta sa han att det var till barnen, sa den kvinnliga domaren i förhör.

Stängs av i 15 månader

Domaren, som även dömt internationellt, utreddes även för att ha spelat på en rad allsvenska matcher. Under fredagen meddelade Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att domaren nu stängs av i 15 månader från all idrott, rapporterar DN.

Enligt disciplinnämnden har domaren spelat på drygt 80 allsvenska matcher via spelformen Oddset hos Svenska Spel. Bettingen ska ha pågått under flera år där domaren använt sig av bulvaner eftersom han själv stoppats från att spela av flera bolag. 

I beslutet konstateras det att domaren inte ska ha spelat på någon av de egna matcherna han dömt i. Men enligt Aftonbladet ska domaren genom en bulvan spelat på en allsvensk match som han själv dömde under säsongen 2017.

Rättegången i Göteborg pågår fram till den 22 december. 

LÄS MER: Kvinnliga domaren: ”Han är otroligt manipulativ”
LÄS MER: Domaren inledde relationer – lurade kvinnor på pengar
LÄS MER: De slog larm om den misstänkta domarenexpressen

Related posts

lämna en kommentar